2015 m. rugpjūčio 22 d., šeštadienis

"Allos" Shiitake grybų užtepas

Allos shiitake grybų paštetas. 125 g, 3,50 €

Šį užtepą paragauti norėjau jau labai seniai. Kadaise gavau indelį lauktuvių iš Vokietijos, tačiau nenuovokūs bendragyventojai po vieno gero vakarėlio sušlamštė šį paštetą nė nesupratę, jog čia kažkoks veganiškas deficitas.

Po kelių metų tas pats paštetas vėl atsidūrė mano rankose, tik šį kartą saugiai tupėjo spintelėje iki kol atėjo TIE pusryčiai, kada išsitraukiau paštetą degustacijai.

Paštetas pagamintas gana neįprastu pagrindu - ne sojos, ne kitų ankštinių, ne daržovių ir ne riešutų, o... mielių! Todėl mielių skonis ir kvapas čia gan stiprus. Tiems, kas mielių nemėgsta ar vengia, galbūt jis ir nebus maloni staigmena, tačiau mielių mėgėjų ar nepriešų tikrai neatbaidys. Be to, juk mielės - puikus B grupės vitaminų šaltinis! Galbūt pasirinkimas į sudėtį įtraukti mieles turėjo "simuliuoti" sūrio skonį (taip daroma gana dažnai), tačiau "sūriškumo" pajusti nepavyko. Tačiau paštete esantys shiitake grybai (lietuvių kalbos gynėjai liepia juos vadinti valgomaisiais danteniais) tikrai jaučiasi (ir matosi!). 

Paštetas gražiai ir lengvai tepėsi ant šviežios duonos ir kone nepastebėtai tokie sumuštinukai dingo iš pusryčių lėkštės. Dėl savo tekstūros ir patogaus indelio (skardinė turi papildomą plastikinį dangtelį, todėl atidarius metalinę skardinės dalį, ją patogiai galima uždengti plastikiniu dangteliu, kad paštetas nedžiūtų) jį taip pat puikiai galima įsimesti į krepšį ar kuprinę užkandžiauti ne namuose, "kabliuojant" duonos lazdele ar duoniuku. 

Ieškokite "Biotekoje":
Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"
Kaunas, PC "Akropolis"
Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą