2015 m. liepos 8 d., trečiadienis

Tiršta brokolių sriuba

Artimiausią savaitę skelbiame brokolių savaite!

Visi receptai - iš brokolių!

Brokoliai mums gerai pažįstami iš tokių animacinių serialų kaip "Simpsonai" ar "Šeimos bičas" kurių veikėjai vaikai nekenčia šios žalios daržovės...
O tikrai be reikalo.
 





Brokolis - mažai kaloringas ir neblogas... kalcio, kalio, natrio ir magnio šaltinis! Pats tas vasarai, kuomet daug šių medžiagų "išgariname", o dar geriau tiems, kam svarbu gauti daaaug kalcio (imta abejoti kalcio, gaunamo iš pieno naudingumu ir sveikumu).


100 g brokolių turi:
Natrio - 33 mg
Kalio - 316 mg
Kalcio - 47 mg
Magnio - 21 mg

Priešingai nei mums rodo televizija, skonis jo - nuostabus. Gerai paruoštas brokolis tiesiog tirpsta burnoje, ir valgyti galima jį tiek kaip garnyrą, tiek kaip pagrindinį patiekalą. Kaimyninėje Lenkijoje populiaru virtus brokolius pateikti su džiūvėsėliais, prieš tai pastaruosius pakepinus svieste (veganai gali pakepinti džiūvėsėlius alyvuogių aliejuje ar augaliniame margarine).

Bet nuslūgus vasaros karščiams siūlome ne lenkiškus brokolius, o trintą brokolių sriubą - lengvai paruošiamą, sočią, skanią, bet tuo pačiu ir paprastą. Dėl savo "žalio žiogo" spalvos brokolių sriuba tikrai patiks ir į brokolius piktai žiūrintiems vaikams : )


Reikės:

2 brokolio galvų
4-5 bulvių
1-2 morkų
1 mažo svogūno
žiupsnio druskos
dažovių sultinio arba šaukšto alyvuogių aliejaus
5 pipirų žirnelių
3 lauro lapų
mėgstamų prieskoninių žolelių

Paruošimas:

Daržoves nulupti, supjaustyti ir sukrauti į puodą. Brokolio kotus taip pat galite panaudoti šiai sriubai - nulupkite odelę ir supjaustykite! Užpilti 1,5-2 l vandens (priklausomai nuo to, kokio tirštumo sriubos norite. Įmeskite pipirų, lauro lapų, užvirkite. Įmeskite sultinio kubelį/įpilkite aliejaus. Supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sriubą virkite ~20 minučių, tada išgraibykite lauro lapus ir pipirus, suberkite pjaustytas prieskonines žoleles ir viską gerai sutrinkite trintuve.

Skanu ir kabliuoti vieną, ir su šviežiu skrebučiu.

Galima pagardinti sojos grietinėle.

Gero apetito!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą