2015 m. liepos 5 d., sekmadienis

Sojalitos "Burgis"

Kuomet vienintelė Lietuvoje sojos pusfabrikačius gaminanti ir parduodanti įmonė nesužiba su pirmaisiais savo produktais - jogurtu, kuriame jau N metų išbraukinėjama iš sudėties želatina, o ir skonis neypatingas, taip pat paslaptingai aukštą (per aukštą) energetinę vertę turinčiu sausoku prėskoku tofu bei labai liūdnomis tofu dešrelėmis - nieko per daug nesitiki atradus ir jų naują produktą - "Burgį".


Aišku, pavadinimas po visų skandalų asocijuojasi tikrai ne su maistu, tačiau burgerius mėgstu, tad, nors ir lūkesčiai menki, nusiperku paragauti. Prismoje užtikti (hm, mėsos skyriaus pakrašty, kažkaip nesmagi vieta vegetariškai produkcijai patalpinti) 2 burgerių paplotėliai kainuoja 1,38 €.

Ruošiuosi juos neįpatingai - pakepu keptuvėje (be jokių papildomų prieskonių), dedu su daržovėmis į burgerio bandelę ir kepu krosnelėje.


Tačiau rezultatas - tikrai neblogas. Sojalita tobulėja? Tokia mintis kirbėjo ir pamačiusi "Vegan" ženkliuką ant pakuotės...  Taigi - paplotėlis - labai minkštas, bet purus, malonios tekstūros. Skonis nėra išskirtinis, bet ir toli gražu ne bjaurus, o visai maloniai kramsnojosi. Esu aštraus ir prieskoningo maisto gerbėja, tačiau paplotėlis patiko, ir manau, jog jis turėtų patikti ir kuklesnį maistą mėgstantiesiems bei vaikams.

Džiaugiuosi, kad buvau pakankamai drąsi ir paėmiau porą pakuočių. Tikrai mielai suvartosiu ir antrąją : )

2 komentarai:

  1. Skanus tas Burgis :) Ačiu, kad pasidalinat atradimais, aš vis einu nusipirkti visko apie ką parašot :D Smagu, kad atsiranda daugiau vegan produktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanus tikrai tas kepsniukas Burgio. O beje, Sojalitos fb puslapyje jau istaisytos tofu kalorijos ir t.t. Gal, tikekimes, lietuviska imone tobuleja :)

    AtsakytiPanaikinti