2015 m. liepos 20 d., pirmadienis

Morkų ir pankolio sriuba



Reikės:

1 vidutinio svogūno
1 pankolio (ne sėklų, o pačios daržovės)
3 vidutinių morkų
3 skiltelių česnako
1 šaukštelio garam masalos
1 litro daržovių sultinio
alyvuogių aliejaus
druskos
jei mėgstate aštriai - čili dribsnių


Paruošimas:

Smulkiai sukapokite svogūną, česnaką ir pankolį, sutarkuokite morkas stambia tarka.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jam įkaitus, apie 5 minutes kepinkite svogūną ir česnaką.
Šiems apkepus, suberti masalos prieskonius, druską. Gerai išmaišykite. Kuomet prieskoniai ims skleisti malonų kvapą, suberkite pankolį ir morkas. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir patroškinkite apie 5 minutes.
Suberkite troškintas daržoves į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių.
Išvirus sutrinkite trintuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą