Brokolių savaitę baigiame pačiu paprasčiausiu (bet ne prasčiausiu) receptu. Ar kažko greito ir nesunkiai paruošiamo norėtųsi dėl laiko stokos, ar nepasitikint savo kulinariniais gabumais, ar apnikus "tinginiui" - česnakiniai brokoliai tiks visais atvejais (na, nebent esate vienas tų keistųjų brokolių "nekentėjų").
Reikės:
1 brokolio galvos
3 skiltelių česnako
druskos
alyvuogių aliejaus arba vegan margarino
Garnyrą rinkitės tokį, kokį mėgstate labiausiai!
Paruošimas:
Susmulkinkite brokolio galvą nulaužydami šakeles. Nuplikykite brokolį verdančiu vandeniu ir palaikykite uždengtą arba sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes. Tada sudėkite į koštuvą, kad nuvarvėtų vanduo arba suberkite ant virtuvinio rankšluoščio.
Sukapokite česnaką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (ar ištirpdykite vegan margariną) ir ant silpnos ugnies pakepinkite česnaką. Tuomet į keptuvę suberkite nusausintas brokolių šakeles, apiberti druska ir vartant pakepinti, kol ims truputį skrusti.
Viskas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą