2015 m. liepos 15 d., trečiadienis

Česnakiniai brokoliai

Brokolių savaitę baigiame pačiu paprasčiausiu (bet ne prasčiausiu) receptu. Ar kažko greito ir nesunkiai paruošiamo norėtųsi dėl laiko stokos, ar nepasitikint savo kulinariniais gabumais, ar apnikus "tinginiui" - česnakiniai brokoliai tiks visais atvejais (na, nebent esate vienas tų keistųjų brokolių "nekentėjų").


Reikės:

1 brokolio galvos
3 skiltelių česnako
druskos
alyvuogių aliejaus arba vegan margarino

Garnyrą rinkitės tokį, kokį mėgstate labiausiai!


Paruošimas:

Susmulkinkite brokolio galvą nulaužydami šakeles. Nuplikykite brokolį verdančiu vandeniu ir palaikykite uždengtą arba sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes. Tada sudėkite į koštuvą, kad nuvarvėtų vanduo arba suberkite ant virtuvinio rankšluoščio.
Sukapokite česnaką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (ar ištirpdykite vegan margariną) ir ant silpnos ugnies pakepinkite česnaką. Tuomet į keptuvę suberkite nusausintas brokolių šakeles, apiberti druska ir vartant pakepinti, kol ims truputį skrusti.

Viskas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą