2015 m. liepos 11 d., šeštadienis

Brokolių kotletai

Odė brokoliams tęsiasi!


Reikės:

2 nedidelių brokolių žiedynų
1 stiklinės mirkytų avinžirnių
1 svogūno
šviežių žolelių - petražolių, raudonėlių ar kitų mėgstamų
žiupsnio druskos
pipirų
1 šaukšto krakmolo (ar kito kiaušinių pakaitalo)
aliejaus kepimui


Paruošimas:

Išvirti brokolius. Susmulkinti ir pakepinti svogūną. Sudėti virtus brokolių žiedynus, kepintą svogūną ir mirkytus avinžirnius į dubenį ir sutrinti trintuve. Smulkiai sukapoti prieskonines žoleles ir suberti į kotletų masę. Įberti druskos, pipirų, krakmolo ir gerai išmaišyti bei išminkyti masę. Sušlapinus delnus formuoti kotletėlius. Jei patinka traški plutelė - galima juos apvolioti miltuose ar maltuose džiūvėsėliuose. Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies kol gražiai apskrus.

Šie kotletėliai, jei plokštesni ir didesni, gali tapti puikiu vegeburgerio paplotėliu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą