2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

Itališkos vasaros salotos

Kad ir kaip tai beskambėtų stereotipiškai, italai iš tiesų mėgsta skanų ir kokybišką maistą. Todėl susidraugavusi su Alessandra iš Romos, daug šnekėjausi apie maistą ir Italijos virtuve, kurios gerbėja save ir laikyčiau.
Tačiau kaip teko nustebti, kai man papasakojo apie itališkas vasaros salotas - kone pagrindinį maistą karštuoju metų laiku - nes apie jas iki tol nebuvau girdėjusi! Skamba skaniai, o recepto netgi nereikia veganizuoti!
Todėl vos parsiradusi į Lietuvą, pasigaminau išgirtąsias salotas. O jos tikrai skanios ir gaivios, todėl siūlau pamėginti ir jums.


Reikės:

1 stiklinės itališkų ryžių
6 slyvinių pomidorų
1/2 stiklinės žaliųjų alyvuogių be kauliukų
1 šaukšto kaparėlių
šviežio baziliko lapelių
šviežių raudonėlių lapelių
šaukšto kedrų riešutų (nebūtinai)
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Išvirti ryžius, nuskalauti šaltu vandeniu ir palikti atvėsti. 
Nuplauti ir supjaustyti pomidorus. Stenkitės juos rinktis kuo "mėsingesnius", nepavandeniavusius kaip dažnai pasitaiko Lietuvos parduotuvėse. 
Susmuklinkite alyvuoges, bazilikus ir raudonėlius.
Ryžius, daržoves ir žoleles suberkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
Pateikite pabarstę kedro riešutais (čia jau mano interpretacija receptui - puikiai pasiteisinusi) ir papuošę šviežiomis žolelėmis.

Skanaus ir gaivaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą