2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Grikių kotletai su pomidorų ir mango čatniu

Kartais pasiseka maistu nudžiuginti ir didžiausius skeptikus. Šį kartą taip nutiko net ne su pagrindiniu (gana paprastu) patiekalu, o su padažu - mango ir pomidorų čatniu. Todėl dalinamės abiejų receptais, galite gaminti ir tokią kombinaciją, ir kotletus ar čatnį atskirai. O čatnis tinka beveik prie visko, ir yra N kartų skanesnis už įprastus pomidorų padažus ar virtuvės košmarą kečupą.


Čatniui reikės:

10 gerai prinokusių pomidorų
1-2 prinokusių mangų
1 didelio svogūno
alyvuogių aliejaus
juodųjų garstyčių sėklų
kumino
indiškų prieskonių mišinio
druskos

Paruošimas:

Įpjauti pomidorų žievelę X formos įpjovomis ir nuplikyti juos verdančiu vandeniu. Nulupti žievę, kiek pasmulkinti ir sudėti į puodą virti ant silpnos ugnies, šliūkštelėjus alyvuogių aliejaus ir įbėrus druskos. 
Supjaustyti svogūną. Į keptuvę įpilti dar alyvuogių aliejaus ir kaitinti. Po minutėlės įberti garstyčių ir kumino sėklų ir kaitinti toliau, kol jos pradės skleisti malonų kvapą. Tada suberti svogūnus ir pakepinti ~4 minutes.
Nulupti ir supjaustyti mangus. Per tą laiką pomidorai jau bus pradėję virti, tada į puodą suberti ir mangus, keptuvės turinį, indiškus prieskonius. Reguliariai pamaišiant virti ant silpnos ugnies ~15 minučių. Tada viską sutrinti trintuve.

Grikių kotletams reikės:

1 mažo puodo (~1l) virtų grikių
česnako granulių
mėgstamų prieskonių
1 kupino šaukšto miltų
1 nubraukto šaukšto krakmolo
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos

Paruošimas:

Sutrinti virtus grikius trintuve, suberti prieskonius, miltus, krakmolą, įpilti kiek aliejaus ir gerai išminkyti iki vienalytės masės. 
Sušlapinus rankas formuoti kepsnelius ir kepti kol gražiai paskrus iš abiejų pusių. Jei mėgstate traškią plutelę, prieš kepant apvoliokite kotletėlius miltuose ar maltuose džiūvėsėliuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą