2015 m. birželio 14 d., sekmadienis

Gazpacho

Kas gali būti geriau karštą vasaros dieną jei ne šalta sriuba?.. Šaltibarščiai - mano favoritai, tačiau paįvairinti savo meniu juk reikia. Todėl greta garsiosios rožinės sriubos siūlome pasivaišinti ir vienu iš Ispanijos nacionalinių patiekalų - gazpacho sriuba.


Reikės:

6-8 gerai prinokusių vidutinio dydžio pomidorų
1 ilgavaisio agurko
1 šaukšto baltojo vyno acto
4 skiltelių česnako
1 jalapeno pipiro
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos
ledo kubelių

Paruošimas:

Nulupti agurką. Įpjauti pomidorų galus X forma ir nuplikyti juos karštu vandeniu, kad būtų lengva nulupti odelę. Supjaustyti agurką kiek smulkiau, "ketvirčiuoti" pomidorus ir suberti į kokteilinę. Ten pat sukrauti ir supilti visus likusius produktus. Ledukų meskite kokius 5 (tik įsitikinkite, ar jūsų kokteilinė pajėgi juos suskaldyti!). Viską gerai suplakti iki gražios sriubiškos masės. Pateikti su papildomu ledo kubeliu. 
Tiesa, pomidorų ir agurkų proporcijas visada galima keisti. Taip pat nuviliantis įspėjimas: kadangi Lietuvą ne visada pasiekia patys geriausi pomidorai, tai ir sriuba išeina ne taip skaisčiai raudona, kaip norėtųsi... Bet puikiam skoniui tas nė kiek netrukdo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą