2015 m. birželio 4 d., ketvirtadienis

Aluje marinuota tempeh

Gaminimas su vynu - gan įprastas dalykas, ypač Prancūzijoje ir Italijoje.
Čia, Lietuvoje, kuri vynu nepasižymi, galima kulinarijoje panaudoti populiariausią mūsų krašto gėrimą - alų. Lygiai taip pat kaip ir vynas, alus gali praturtinti patiekalo skonį ar virsti puikiu marinatu.
Šį kartą aluje marinavau tempeh, bet pagal tokį patį principą galima paruošti ir soją, seitaną, tofu.


Reikės:

1 stiklinės porterio alaus
grilio/žvėrienos/aštrios mėsos prieskonių mišinio
300 g tempeh
druskos
alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Supjaustyti tempeh nedideliais gabalėliais, sudėti į dubenį ir užpilti alumi. Leisti kiek pasimarinuoti (bent porą valandų). Tada nupilti alų, apibarstyti tempeh prieskoniais, druska, šliūkštelti alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišyti, kad visa tempeh pasidengtų prieskoniais. Palaikyti dar bent porą valandų, o geriausiai - per naktį.
Marinuotą tempeh pakepinti keptuvėje, orkaitėje arba ant iešmelių lauko grilyje - juk toks gražus oras!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą