2015 m. gegužės 8 d., penktadienis

Vegan tiramisu

Klajonės ir susitikimai su kitais veganiškai besimaitinančiais visada papildo mūsišką "kulinarinį paveldą". Todėl norime pasidalinti paskutiniu nuostabiu atradimu - vegan tiramisu, kurį pagamino Né iš Utrechto (Olandija).


Reikės:

1 didelio pakelio veganiškų biskvitinių sausainių
1 stiklinės obuolių tyrės
kakavos ar malto šokolado
tirpios indiškos kavos (nebūtinai)

Paruošimas:
Išplakti vegan grietinėlę.
Stačiakampį indą iškloti sluoksniu sausainių. Ant jų tepti sluoksnį obuolių tyrės. Tada tepti sluoksnį plaktos grietinėlės. Jei norite, galite pabarstyti tirpia kava. Kloti antrą sluoksnį sausainių ir vėl viską kartoti - obuolių tyrė, plakta grietinėlė ir t.t., kol išklosite 4-5 sluoksnius sausainių. Tada viršutinį grietinėlės sluoksnį apibarstyti kakava ar maltu šokoladu. Įdėti tiramisu į šaldytuvą ir palaikyti bent per naktį, kad sausainiai išbrinktų.
Viskas! Sekančią dieną jau galite skanauti šį nuostabų itališką desertą. Tik atsargiai - jis gan pavojingas, nes valgosi laaaaabai greitai!


3 komentarai:

  1. Atrodo skaniai, o kas dar geriau - paprasta paruošti. Visgi biskvitinių veganiškų sausainių nerandu kur nusipirkti. Gal turite idėjų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mane irgi domina kokie gi čia sausainiai tiktų...Klasikinis "Gaidelis",pvz., bent jau man labai prėskas

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tokiu atveju reiks atlikti išsamią sausainių lentynose apžiūrą.
    Dauguma "Gallon" firmos sausainių yra vegan (būna Prismose), gal kurie iš jų tinka?

    AtsakytiPanaikinti