2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Špinatų dahl


Reikės:

1 stiklinės raudonųjų lęšių
1 dėžutės šviežių arba 6-8 kubelių šaldytų špinatų
1 svogūno
alyvuogių aliejaus arba vegan margarino kepimui
poros šaukštų koncentruotos pomidorų tyrės
čili pudros ar 1 šviežio čili pipiro
druskos
kario ar masalos prieskonių

Paruošimas:

Susmulkinti svogūną ir pakepinti aliejuje ar vegan margarine. Į gilią keptuvę ar troškintuvą sukrėsti pakepintus svogūnus, špinatus. Jei špinatai šaldyti - įpilti stiklinę vandens ir viską patroškinti, kol špinatai "pasileis". Jei ne, tai įpilti stiklinę vandens, sudėti špinatus, pomidorų tyrę ir suberti lęšius bei prieskonius. Troškinti ant silpnos ugnies pamaišant, kol "pasileis" ir lęšiai (apie 20-45 minutes, priklausomai nuo lęšių). Vandens vis papildyti pagal tai, kokio "skystumo" patiekalo norite - šiaip turi būti panašus į košę, bet aš mėgstu kiek mažiau "pasileidusį", tai troškinu kiek trumpiau.
Baigtą galite pagardinti šviežia kalendra.
Valgyti tinka ir vieną (sotu ir maistinga!), ir naudoti kaip garnyrą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą