2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Troškinys su ybiškėm

Pirmiausia, kas per velnias tos ybiškės? Ne, tai nei kaimelis kokiame Širvintų rajone, nei paukštis (nei lėktuvas ar dar kas:)
Pasaulyje ybiškės geriau žinomos kaip okra (šitas jau turbūt girdėtas?) - Turkijoje itin populiari daržovė. Lietuvoje jau galite jos rasti konservuotos (įdomesnių variantų - Ibrahim pasaže esančioje parduotuvėje "Eastambul" Vilniuje). Tačiau gavus šviežių ybiškių, nusprendžiau pamėginti pasigaminti kažką iš jų. Jei neturite šviežių, mėginkite konservuotas. O jei neturite konservuotų, pakeiskite... cukinija?


Reikės:

15-20 vnt. ybiškių
1 vidutinės saldžiosios bulvės
1 vidutinės morkos
1-2 paprikų
1 svogūno
1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
viduržemio jūros žolelių mišinio
vandens

Paruošimas:

Nulupti ir susmulkinti ~1.5 cm dydžio kubeliais bulvę ir morką. Susmulkinti ybiškes, papriką, smulkiai sukapoti svogūną.
Gilioje keptuvėje ant aliejaus pakepinti svogūną. Jam kiek pakepus, suberti supjaustytas daržoves, įpilti šiek tiek vandens (1/4-1/3 stiklinės) ir ant vidutinės ugnies troškinti apie 10 minučių. Tada supilti pomidorus, įdėti prieskonių, gerai išmaišyti ir dar troškinti apie 10-15 minučių. Norint skystesnio patiekalo, papildomai įpilti dar kiek vandens.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą