2015 m. balandžio 15 d., trečiadienis

Tabbouleh

CouchSurf'ingas - nuostabus dalykas: taip gali keliauti ne tik po pasaulį, bet ir pasaulis gali atkeliauti pas tave. Šį sykį - tabbouleh pavidalu, kurį paruošė svečias iš Libano Charbel.



Tabbouleh - gaivios daržovių salotos, kurios valgomos kaip užkandis kone su kiekvienu patiekalu, o karštomis vasaromis - vienos visą dieną. Tabbouleh naudojama ne tik kaip garnyras, bet pridėjus bulguro, kuskuso (ar, kaip dabar madinga - kynvos) kruopų - tampa visu sočiu patiekalu.

Šis patiekalas ruošiamas su tradiciniais libanietiškais prieskoniais, kurių bet kur nerasi, tačiau galima jų pasimaišyti ir patiems:


Prieskonių mišiniui reikės paprikos miltelių, imbiero miltelių, anyžių, cinamono, gvazdikėlių, kumino, kardamono, ožragės, pankolio, žagrenio (jei tokio kur rasite). Viską sumalti ar sutrinti prieskonių trintuvėje ir gausite baharat prieskonius. 
Atrodo panašiai į meduolių, keksų ar obuolių pyrago prieskonius? Galbūt. Tačiau patikėkite, jie puikiai tinka ir į tabbouleh, ir, kaip pasiūlė, puikiai dera su tofu ar sojos mėsa!

Tačiau grįžkime prie tabbouleh.

Reikės:

1 šaukšto prieskonių mišinio
2 citrinų
1 kg pomidorų
1 didžiulio ryšulio petražolių
2 didelių svogūnų
druskos
alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Smulkiai, labai smulkiai supjaustyti svogūną. Paskleisti jį ant lėkštės ar pjaustymo lentos, užbarstyti prieskoniais. Iš pusės citrinos išspausti sultis ir supilti ant pjaustytų svogūnų, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Viską gerai išmaišyti - pradės skirtis sultys ir po virtuvę pasklis nuostabus kvapas : )
Smulkiai supjaustyti pomidorus, sukapoti petražoles.
Visas daržoves suberti į dubenį, išspausti likusias citrinos sultis ir supilti į salotas. Įberti druskos, šliūkštelti dar alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišyti.


Viskas! Taip paprasta!
Jei norisi kažko sočiau, įmaišykite minėtųjų kruopų.
Skanaus!

P. S. šios salotos - tokių pačių spalvų kaip ir Libano vėliava : )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą