2015 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Pavasariškas karis su daigais

Kur iki pavasario dar toli ir per Velykas stebina ne žibuoklės ar sprogstantys lapai, o šlapdriba, o kur visą dieną po langą šviečia saulė, žydi narcizai bei žąsys jau išsivedę paplaukioti išsiritusius žąsiukus : )
Kad ir kur bebūtumėm, vis tiek pavasarį - ar šiltą ir saulėtą, ar šaltą ir snieguotą - norisi kažko gardaus bei pavasariško. Ir kas gali būti pavasariškiau nei daigai?
Daigų vienų graužti nesiūlysim, nesam "propagandistai" prie veganiško maisto klijuojantys salotų nuotraukas. Vietoje to pasiūlysim šiltą, skanų, maloniai aštrų karį su daigais. 


Reikės:

1 mažo baklažano
1 nedidelio svogūno
1 paprikos
1 morkos
1 stiklainėlio ar skardinės sojos daigų
1/2 skardinės kokosų pieno
1 šaukšto žalios kario pastos
alyvuogių aliejaus
ryžių (ar ko kito) garnyrui

Paruošimas:

Supjaustyti svogūną. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų (beje, niekad kepimui nenaudokite itin tyro, jei norite išvengti dūmų:) ir įkrėsti šaukštą kario pastos. Ant lėtos ugnies maišant ją pakepinti, kol ištirps. Tada suberti svogūnus ir vėlgi ant lėtos ugnies, kartais pamaišant juos apkepti.
Supjaustyti papriką, baklažaną, stambia tarka sutarkuoti morką. Suberti daržoves į keptuvę, supilti kokosų pieną. Viską gerai išmaišyti ir troškinti ant vidutinės ugnies ~10-15 minučių. Tada suberti sojų daigus, viską darsyk gerai išmaišyti ir dar troškinti ~10 minučių.
Patiekti su ryžiais, bet galima drąsiai valgyti vieną. Jei norisi "skystesnio" kario, tada vietoj 1/2 supilti visą skardinę kokosų pieno.
Taip pat jei pastebėjote, druskos į karius niekada nededu - naudojant kario pastą "skonių puokštė" įspūdinga ir be druskos : )

Skanaus! Tikiuosi, šis karis sušildys ir priartins pavasarį, kurį kol kas galiu persiųsti tik elektroniniu būdu:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą