2015 m. kovo 2 d., pirmadienis

Vegan "sūrio" spurgos

Taip nutinka labai retai, bet visgi ima ir nutinka? Kas nutinka? Ogi namuose atsiranda per daug tofu. Tiek daug, jog juo gardinti patiekalus negana, ir reikia ieškot kažko, kur tofu būtų pagrindinis ir bene vienintelis produktas sudėtyje. Jei norisi kažko saldaus, galima gamintis tofu apkepą, spurgas. Jei sotaus - tofinienę. O jei norisi kažko sūraus, greito, ne itin sveiko, kas labai tiktų įsimesti į burną žiūrint kokį serialą ar gurkšnojant bokalą alaus stebint futbolo varžybas? Barai dažnai siūlo sūrio spurgas, tačiau nėra nieko, ko nebūtų galima veganizuoti : ) Tad jūsų dėmesiui - veganiškos "sūrio" spurgytės!


Reikės:

400 g tofu
1 puodelio miltų
1 šaukšto mielių dribsnių
1 šaukštelio kmynų
druskos
1 šaukštelio (su kaupu) kepimo miltelių
vandens
aliejaus virimui

Paruošimas:

Sutrinti tofu šakute arba trintuve. Įmaišyti visus likusius birius ingredientus. Druskos dėkite pagal skonį, bet kuo jos dėsite daugiau, tuo "sūriškesnės" bus spurgytės.
Tešlos skystumą ją minkant reguliuoti vandeniu - reikalingas kiekis priklauso nuo tofu rūšies - jei tofu buvo minkštas, reikės mažiau. Jei kietas - daugiau. Minkoma tešla turi būti sunki, kietoka ir vos lipni. Jei ji tokia, vadinasi - done - galite formuoti spurgytes. Sušlapintais delnais "prigaminkite" nedidelių, apie 2 cm skersmens burbuliukų. Į puodą pilkite aliejaus - tiek, kad jis siektų apie 3 cm nuo puodo dugno (taigi, priklausomai nuo naudojamo indo skersmens, reikalingas aliejaus kiekis skirsis). Į verdantį aliejų atsargiai nuleiskite spurgytes, karts nuo karto jas verdant pamaišykite, kad išvirtų tolygiai. Spurgytėms gražiai parudavus, jas išgraibyti ir padėti į popieriniu rankšluosčiu išklotą indą, kad susirgertų riebalai. Viskas! Galite nuodėmingai kramsnoti : )
Aišku, jei turite gruzdintuvę (aka fritiūrinę), viskas dar paprasčiau!

Skanaus ir sūraus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą