2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Tofinienė ir Velykinis konkursas

Asociacijai Už Gyvūnų Teises paskelbus konkursą "Mano veganiškos Velykos", prisiminiau savo mėgiamiausią a la kiaušinišką patiekalą be kiaušinių, kuris man šiaip ar taip gerokai skanesnis su tofu! Jis puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei ar pietums, jeigu norisi kažko paprasto, bet ir neįprasto, akimirksniu panardinančio į vaikystę.

Dalyvaukite ir jūs - siųskite nuotraukas su aprašymais ir tokiu būdu ne tik įkvėpkite kitus Velykoms gaminti be kiaušinių, bet ir laimėkite labai praktišką ir skanų prizą - 15 eurų vertės kuponą apsipirkti veganiškoje parduotuvėje "Veggo Shop" :) 



2 sočioms porcijoms reikės:
alyvuogių aliejaus
pakelio minkšto tofu (silken arba firm tofu)
didesnio svogūno
2 skiltelių česnako
raudonėlio
1 v.š. tarkuoto imbiero
maistinių mielių (pasirinktinai)
1 a.š. ciberžolės (geltonai spalvai)
džiovintos paprikos miltelių (rūkytam skoniui)
2 v.š. sojų padažo
1 v.š. tahinio (galima iš Sviesto sviestuoto)
poro ar kitų žalumynų

Paruošimas:

Tofu atskirame dubenėlyje sutriname šakute - nedarom visai košės, o paliekam nedidelius gabalėlius, kad būtų įdomiau. Svogūnus supjaustom ir pakepinam, kol jie tampa permatomi. Tada dedame česnako ir imbiero, nuolatos maišydami.

Sutrintą tofu sudedame į keptuvę, pakepiname truputėlį, pamaišome, o po to sudedame ir visus likusius ingridientus. Maistines mieles dedam pačioje pabaigoje, geriausia - jau išjungus ugnį. Paskaninam porais ar kitais turimais žalumynais.

Variacijos:

Žinoma, čia galite eksperimentuoti - dėti grybų, kaip siūlo originalaus recepto (Blogas Mouth Watering Vegan) autorė, įtarkuoti cukinijos, ar paskaninti dešrelėmis, kaip siūlėme panašiame mūsų publikuotame recepte anksčiau Ką valgo veganai: Tofinienė su daržovėmis ir soja).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą