2015 m. kovo 15 d., sekmadienis

SeitanWok'as

Et, kaip gaila, kad Lietuvoje iki šiol neišpopuliarėjo wok... Na, galima jo gauti keliose vietose (beveik visada - neveganiško ar net nevegetariško), bet iki gero ir pigaus "gatvės maisto" - dar toli, oi kaip toli. Todėl kol wok neužkariavo Lietuvos sielų ir skrandžių, tenka daržoves ir noodle'us keptuvėje vartyti patiems.



Wok - puiki išeitis jei norisi valgyti greitai. Sočiai. Maistingai. Daug.
Paruošimas nesudėtingas, variacijų daugybė. Todėl siūlome vieną iš milijono wok receptų - su seitanu! Kaip pasidaryti seitaną, rašėme čia.

Reikės:

Mėgstamiausių noodle'ų - kviečių, ryžių ar pan.,
(tik nesugalvokit naudot įprastų spagečių)
didelio kumščio dydžio virto seitano gabalo,
paprikos,
svogūno,
šparagų (smidrų),
sojos padažo,
česnako skiltelės,
saldžiarūgščio aštraus padažo,
druskos,
alyvuogių ar kito aliejaus.

Paruošimas:

Supjaustykite seitaną nedideliais gabalėliais ar juostelėmis. Pamarinuokite su sojos padažu bei trintu česnaku. Pagal instrukciją išvirkite noodle'us. Kol šie verda,  supjaustykite ir wok keptuvėje apkepinkite daržoves. Šioms kiek apkepus (po 5 min.), į keptuvę sudėti seitaną ir dar pakepinti su daržovėmis ~10 minučių. Sukrauti nusunktus išvirusius makaronus, supilti padažą, išmaišyti (arba galite žaisti pamėtydami patiekalą keptuvėje - jei nebijote skraidančių makaronų ir maisto dėmių ant... lubų:) ir dar patroškinti keletą minučių.

Viskas!

Žinoma, receptas lengvai modifikuojamas priklausomai nuo jūsų pomėgių bei mėgstamų daržovių. Visada puikiai dera šparaginės pupelės, bambuko ūgliai, marinuoti sojų daigai, marinuotas tofu, morkos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą