2015 m. kovo 31 d., antradienis

Sabikh

Kadaise teko ragauti veganizuotą (be kiaušinio) sabikh versiją Tel Avive - sumuštinis paliko puikų įspūdį. Todėl šaldytuve "užderėjus" baklažanų, nusprenčžiau pakartoti įsimintiną sumuštininę patirtį.

Kadangi neturiu visų įprastų produktų, reikalingų sabikh (pvz. tahini), todėl receptas ne tik veganizuotas, bet ir truputį modifikuotas.
Jei norite autentiškesnio skonio, padažui naudokite humusą ir tahini.
Tačiau ir maniškė versija skoniu nenusileido originaliai! Todėl jūsų dėmesiui - sabikh - irakietiškas/žydiškas sumuštinis!


Reikės:

2 pitos duonelių (galite pasigaminti patys)
1 baklažano
2 didelių paprikų (raudonų, oranžinių arba geltonų)
geros saujos smulkintų salotų
1/4 stiklinės sojos grietinėlės ar natūralaus sojos jogurto
poros šakelių mėtų
druskos
pipirų
alyvuogių ar kito aliejaus kepimui
+ visada puikiai į sumuštinį tiks ir grilyje keptas tofu, smulkinti žalumynai (ypač petražolės ir/ar kalendros), raudonieji svogūnai, špinatai ir t.t.


Paruošimas:

Supjaustyti baklažaną riekėmis. Papriką - stambiais gabalais. Viską pakepti grilyje. O jei grilio (kaip ir aš) neturite, tuomet kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies su daug aliejaus, barstydami druska ir pipirais. Kelis kart apverskite. Kada daržovės suminkštės, ugnį padidinkite iki maksimumo ir kelias minutes "pasvilinkite" daržovių gabalėlius - kad įgautų "grilio pojūtį" ir "dūmo kvapą".
Smulkiai supjaustykite mėtas ir sumaišykite su sojos jogurtu/grietinėle. Galite padažą paplakti blenderiu.
Pašildykite pitos duoneles, nupjaukite joms vieną kraštą, kad galėtumėte prikimšti, arba, jei pita didelė, perpjaukite ją pusiau. 
Į vidų įkraukite salotų, žalumynų, porą riekelių kepto baklažano ir keptos paprikos. Tada dar šiek tiek salotų, tada padažo ir... viskas! Skanaukite! 
Iš patirties sakau, jog sumuštinis - nuodėmingas: suvalgius vieną, norisi dar : )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą