2015 m. kovo 21 d., šeštadienis

Rytietiški makaronai su tempeh

Kaip gerai, kad pagaliau atsidarė pirma vegan krautuvė Lietuvoje, kurioje galima rasti tokių smagių dalykų kaip tempeh!
Kas ta tempeh? Ogi fermentuotų sojos pupelių gaminys, skanus, maistingas (turi B12!), sotus, lengvai paruošiamas... Pliusus galima vardinti ir vardinti. Prisipažinsiu, kai pirmą kartą man parvežė tempeh iš Lenkijos, skonis nepatiko. O gal tiesiog nežinojau kaip paruošti? Nes dabar tempeh gana dažnas svečias ant mano stalo - viskas, ko reikia, tai šiek tiek pamarinuoti!
Kadangi vieną tempeh graužti nėra smagu, galima įkomponuoti šio indonezietiško "išradimo" į įvairius patiekalus, pradedant burgeriais ir baigiant noodle'ais, kuriuos čia ir pasiūlysim pasidaryti.


Reikės:

100 g tempeh
indonezietiškų (ar pan.) prieskonių mišinio
1/4 stiklinės sojos padažo
1 šaukštelio balzamiko ar vyno acto
1 mažo svogūno
1 paprikos
1/2 baklažano
aštraus saldžiarūgščio padažo
kiniškų kviečių makaronų 
alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Supjaustyti tempeh nedideliais gabalėliais. Sumaišyti sojos padažą su prieskoniais ir šaukšteliu aliejaus bei actu. Išmaišyti marinatą su tempeh gabalėliais taip, kad jie visi juo pasidengtų ir palikti pasimarinuoti (iki paros laiko).
Supjaustyti daržoves ir apie 10-15 min. pakepinti aliejuje. Per tą laiką išvirti kiniškus makaronus.
Į keptuvę su daržovėmis suberti tempeh, dar pakepinti 5-10 minučių. Tada įpilti (negailint) padažo, sukrėsti makaronus, viską išmaišyti ir dar patroškinti ant silpnos ugnies porą trejetą minučių.

Viskas! Gero apetito!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą