Ėmė ir nutiko didžiulė bėda! Kol parsinešiau namo vaisius ir daržoves, krepšio apačioje buvę mangai neatlaikė savo kolegų spaudimo ir susitrynė : ( Ir kaip taip nepagalvojau prinokusius vaisius dėdama pačioje apačioje?.. Švaistyti maisto nemėgstu, bet patižę mangai taip pat nėra labai smagūs valgyti...
Sukau galvą - ar juos suplakt į kokteilį (bet šalta ir tik arbatos norisi), ar ką. Ir šovė puiki mintis! Gi galima pasigaminti mangų čatnį, o jei turėsiu mangų čatnio, galima susikonstruoti ir mangų karį!
Pradėti reikia nuo padažo - mangų čatnio - gamybos. Čatnis tinka ne tik į karius, bet ir padažyti samosas, kotletėlius, tortilijų traškučius ar dar ką kitą. Jam reikės:
2-3 sunokusių mangų
2/3 skardinės smulkintų pomidorų / pomidorų tyrės
2/3 skardinės smulkintų pomidorų / pomidorų tyrės
kario prieskonių (nepagailėti)
čili pudros
druskos
alyvuogių ar kito aliejaus
Paruošimas:
Nulupti ir "išmėsinėti" mangus. Tą padarius, mango mėsą sudėti į nedidelį puodą ir sutrinti trintuve (o jei norite, kad padaže būtų ir kiek mangų gabalėlių - pasiterliokite ir sutrinkite mangus rankomis - šiek tiek vaisių košės ant odos dar niekam nepakenkė!). Tada belieka sukrėsti pomidorus, prieskonius, šiek tiek druskos ir aliejaus bei ilgai, ant silpnos ugnies, uždengus, karts nuo karto pamaišant virti.
Kol verda čatnis, pradedu ruošti karį - iš visko, kas po ranka. O po ranka buvo:
Kol verda čatnis, pradedu ruošti karį - iš visko, kas po ranka. O po ranka buvo:
2 paprikos
300 g tofu
1 svogūnas
1/2 puodelio mirkytų anakardžių riešutų
aliejaus
druskos
aliejaus
druskos
Aišku, jei po ranka bus kitų daržovių, pavyzdžiui, cukinijų, baklažanų, morkų ar dar ko, nenuskriauskite ir įkomponuokite į karį!
Paruošimas:
Paruošimas:
Supjaustyti svogūną ir pakepinti aliejuje su kiek druskos. Suberti susmulkintą papriką ir dar pakepinti, kol paprika iškeps. Tada suberti nemažais kubeliais supjautytą tofu ir dar kokias tris penkias minutes viską pakepti. Po to - eilė į troškintuvę keliauti riešutams ir jau paruoštam čatniui. Išmaišyti ir leisti pasitroškinti 5-10 minučių ant silpnos ugnies.
Karį skanu valgyti tiek vieną, tiek su ryžiais ar kokiu kitu garnyru.
Skanaus!
Karį skanu valgyti tiek vieną, tiek su ryžiais ar kokiu kitu garnyru.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą