2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Vegan guminukai

Kažkada keliaudama ir tyrinėdama vokietijos prekybos centrų lentynas šokinėjau iš džiaugsmo radusi veganiškų guminukų. Visai neseniai jie atsirado ir Lietuvos parduotuvėse, tiesa, didžioji dalis jų - veganiški visai "netyčia". Tačiau jų pagrindu neretai yra kviečiai, todėl guminukai kietoki bei netinkami sergantiems celiakija. 
Ekoparduotuvėse galima rasti tikrai veganiškų guminukų. Tiesa, nuo įprastų šie skiriasi tuo, jog mažiau "guminukiški", gerokai minkštesni (nereikia laužytis dantų:). Taip pat veganiški guminukai džiugina ne tik veganus, bet ir besimaitinančius pagal religinius mitybos nurodymus - įprasti guminukai dažniausiai gaminami su kiaulienos želatina (anksčiau gamindavo iš jautienos, tačiau po kempinligės protrūkio jautieną pakeitė kiauliena), todėl veganiški tinkami ir judaizmą ar islamą išpažįstantiems.


Ragavau Biotekoje siūlomus guminukus. Pirmieji, supakuoti žaviame maišelyje vadinosi "Gute Laune Bärchen" - "Geros nuotaikos meškučiai".
Vos atidarius pakelį, pasklido gaivus vaisių kvapas. Guminukai natūralūs, citrinų, apelsinų, aviečių, serbentų ir obuolių skonių/kvapų. Ir tokie saldūs, jog persivalgyti neįmanoma, tad po kelis guminukus greta arbatos kramsnojau keturias dienas.
Manau, jog šis saldumynas - tobulas vaikams: natūralus, saldus, be dirbtinių kvapiklių/dažiklių, kurie kartais sukelia hyperaktyvumą.

Guminukai Gute Laune Bärchen, 100 g, 2,46€
Antrieji guminukai, "Biona" meškučiai buvo "guminukiškesni", kietesni, ne tokie lipnūs ir ne tokie saldūs, todėl daug geriau atsiskleidžia vaisių skonis. Kvapas silpnesnis, tačiau guminukai taip pat pagaminti iš natūralių vaisių sulčių. Kam aktualu - sudėtyje nėra gliuteno. Jei rinktis tarp šių ir anksčiau ragautų guminukų, rinkčiausi pastaruosius, kadangi nesu didelė itin saldžių produktų mėgėja. Kita vertus, mažiau saldūs guminukai "pavojingesni", todėl nejučiomis galima "sudoroti" visą maišelį vienu prisėdimu.

Guminukai meškiukai Biona, 75 g, 3,13€

Ieškokite "Biotekoje":
Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"
Kaunas, PC "Akropolis"
Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą