2015 m. vasario 7 d., šeštadienis

Recenzijos grįžta su kokosine palaima!

Prisipažinsiu, dėl įtempto gyvenimo būdo, nuolatinio valandų paroje stygiaus ir dar milijono kitų priežasčių, ekoparduotuves aplenkdavau ir užsukdavau ten kartą-du per metus įsigyti mėgstamų mielių dribsnių su B12.
Tačiau štai KVV ėmė ir susidraugavo su Bioteka, kuri, pasirodo turi visai smagių veganiškų pasirinkimų! Todėl karts nuo karto papasakosime apie skanėstus, kuriuos galite atrasti tinklo parduotuvėse Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje

Šiandien po [beveik] nykios darbo dienos, vėlyvo popiečio miego (Kas sakė, jog pietų miego miega tik vaikai? 45 minutės „power nap“ - ir jūs vėl kaip nauja(s)!) belaukdama kol į miesto centrą atkeliaus draugai, užsikaičiau žalios arbatos ir greta jos nusprendžiau išmėginti Rapunzel kokosinį batonėlį su juoduoju šokoladu. 


Vaikystėje kirsdavau „Tiko“ šokoladukus (pamenat? Paskui visi pavirto į „Maniją“) - lietuviškąją „Bounty“ versiją. Tačiau veganaudama tokių dalykų atsisakiau. Todėl ragautas kokosinis batonėlis vėl nunešė į vaikystę! Negaliu jo palyginti su populiariausiais „Bounty“, negaliu ir palyginti su (dar) neragautais namų gamybos kokosiniais vegan saldainiais su šokoladu – deja, per daug esu užsiėmusi, jog visą dieną praleisčiau virtuvėje dėl kelių gabalėlių saldumyno : (
Tačiau galiu drąsiai pasakyti, jog „išsišokėliškai“ trys gabalėliai saldainio puikiai pasaldino dūšią ir papildė vakarinę arbatėlę. Saldainis neįkyriai saldus, smagiai jaučiasi juodasis šokoladas; saldinimui naudotas nerafinuotas cukrus ir agavų sirupas. O ką matau toliau?.. Nugriebto pieno milteliai? Bet ant pakuotės - VEGAN? Kur mano antihistaminai?.. Lupu lietuvišką sudėties etiketę, skaitau vokišką, jokio pieno nėra. Uf. Matyt klaida. Bet kitą kartą taip smarkiai negąsdinkit!


Gautam stresui palengvinti ragauju antrą gabaliuką. Ir suprantu kas man dar patinka. Kokosai batonėlio viduje – ne tos pjuveninės drožlės, kurios dažnai nemaloniai ir neiškrapštomai įlenda kur tarp dantų. Tad kremtu drąsiai pilna burna ir liūdžiu, kad liko tik vienas, paskutinis gabalėlis. Kita vertus, trys – tai ne du, ir visai džiaugiuosi, jog liko paskutinis „pasisaldinimas“. Nežinau ar dėl to, kad nesu didžiausia saldumynų mėgėja, ar dėl to, jog saldainis yra būtent toks, koks ir turėtų būti, su-nom-nom-inus pasuktinį gabaliuką jaučiuosi deramai apsisaldinusi ir ketvirto gabalėlio jau nevalgyčiau.
Saldumynas, kurs yra vegan, skanus ir juo pasisaldinsi, bet nepersisaldinsi ir nepersivalgysi?.. Imu!

Rapunzel kokosinis batonėlis su juoduoju šokoladu, 50 g, 1,59€

Ieškokite "Biotekoje":
Vilnius, Klaipėdos g. 3 arba PC "Ozas"
Kaunas, PC "Akropolis"
Klaipėda, PC "Herkaus Galerija"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą