2015 m. vasario 14 d., šeštadienis

Mona Lebanese kitchen - pats tas bijantiems persivalgyti

Kuomet draugai papasakojo, jog Vilniuje atsidarė libanietiškas restoranas, būdama didžiule Levanto ir vidurio rytų virtuvės gerbėja, privalėjau jame apsilankyti. Kadangi restorano vieta nėra labai draugiška tiems, kas neturi automobilio ir ją pėstute ar viešuoju transportu pasiekti gan nepatogu, pasikviečiau drauge ir "ratuotą" kompaniją. Deja, nors draugai restoraną išgyrė, mums Mona Lebanese Kitchen paliko gerokai kitokį įspūdį.

Viduje aplinka jauki - yra stereotipinių libanietiškų akcentų, bet interjeras neperkrautas. Restorane dvi salės - vienoje iš jų rūkomi kaljanai. Prisėdame jaukesnėje kaljanų salėje ir vartome padavėjo atneštą meniu.
Visi "V" raidele pažymėti patiekalai yra veganiški, kas labai džiugina - galima gauti ir vegan lęšių sriubos, ir užkandžių, bet aš žinoma užsisakau falafelių. Neveganų kompanija užsisako lęšių sriubos (3 €) ir baba ghanouj (4 €).

Iš pradžių ant stalo atkeliauja gėrimai ir užkandžiai - kaip suprantu, prie gėrimų? Vienas jų - marinuotos (?) morkos kažkokiame skystyje (vandenyje?). Įpratus prie ryškaus skonio daržovių meze tokios morkos gerai nenuteikia...

Trinta lęšių sriuba
Atneša sriubą ir atskirai užsakytą duoną. Duona suvyniota polietileno maišelyje. Nežinau kodėl, bet maišelių nemėgstu, ir šiaip, maišelis ant vakarienės stalo atrodo tikrai ne kaip. Bet sriuba, kaip sakė, skani.

Tada atkeliauja baba ghanouj ir paaiškėja, jog tai buvo visa užsakyta duona, niekas nei prie sriubos, nei prie užtepo nėra pateikiama. Niurnu, nes libanietiškame restorane Kaune pita priklauso ir prie sriubų, ir prie užtepų. Ir jos užsakom tik jei prireikia papildomai. O čia teko užsakyti dar duonos. Ir jos laukti taip ilgai (kadangi padavėjas pasirodydavo ir pranykdavo kaip koks jaunas mėnulis), jog užtepą beveik baigėm valgyti ir be duonos... Pats užtepas neblogas, kiekis įprastas, tik kažko jam trūko... gal aštrumo, gal prieskonių... Dar buvo keista, kad, vėlgi, lyginant su Kauno restoranu (ar bet kuriuo restoranu Levanto šalyse) greta nebuvo atnešta lėkštelė su marinuotų daržovių meze.

Baba Ghanouj ir liūdni falafeliai
Gal prie "šlapio" užtepo to meze ir nereikėjo, bet prie falafelių... Taigi, gaunu falafelius ir nesuprantu - liūdni keturi falafeliai. Be jokio padoraus garnyro, nebent įskaityti padžiūvusiomis kiniškomis salotomis išklotą lėkštės dugną, keturis ridikėlio gabalėlius ir keturis gabalėlius kažkokios marinuotos daržovės. Taip pat ąsotėlis tahini padažo. Už 4,5 €. Jūs ką, rimtai? Nuo kada arabų virtuvėje taip gailima maisto? Suprantu, jog gražiai padekoruotą "špygutę" ant lėkštės atneša prabangiuose prancūzų virtuvės restoranuose. Bet kad nesugebėčiau pavalgyti iš porcijos falafelių - dar taip nebuvo... Falafeliai neblogi, paruošti šviežiai, tad neperdžiūvę. Tik vėlgi, trūko prieskonių. Gal čia taikytasi prie aštrumo ir prieskonių bijančio lietuvių skonio?.. Bet vis dėlto didžiausias falafelių minusas buvo tas, jog sausoko patiekalo nebuvo kaip sudrėkint - nei meze, nei juokingas garnyras nepadėjo. Teko skandinti falafelius tahinyje, bet ar tai geriausia išeitis, tikrai nežinau. Jokio džiaugsmo iš falafelių nebeliko : (

Mėgstu libaniečių maistą, bet ar grįžčiau į Mona Lebanese Kitchen - labai abejoju. Kad ir kokie jie būtų "vegan friendly", bet jei nueinu kažkur valgyti, tai norėčiau išeiti pavalgiusi. Na, nebent padidintų porcijas ir pradėtų nešioti meze? Nes kol to nedarys, ir toliau laiminga vaikščiosiu į Al Diwan Kaune - maistas puikus, o porcijos - prideramos. Už tuos pačius 4-5 € gauni didžiulę lėkštę su 7 falafeliais, salotomis, meze, tahini padažu ir pitos duonele.

Veganų verdiktas
Maistas - 5/10 
Vegan friendly - 9/10
Aptarnavimas - 6/10 
Aplinka - 8/10

UPD.: Gal pabūsime čia piktais policininkais arba užkalniais, bet kuomet maitinimo įstaiga užverčia nepatikusią (nes neteigiamą) recenziją komentarais, jog taip, kaip aprašyta nėra, jog maistas skanus ir šviežias (aha, ypač šviežus buvo tas padžiūvęs kiniškas kopūstas po falafeliais - žinosim, jog kitą sykį reikia fotografuot tokius "įrodymus"), jog viskas tik konkurentų šmeižtas, tai nelieka nieko kito, kaip tiesiog nerekomenduoti ten lankytis - bent iki tol, kol įstaiga neišmoks savo pamokos apie klientų aptarnavimą.

4 komentarai:

  1. Sveiki, Ugne,
    dėkojame už Jūsų pastabas. Labai gaila ir keista, kad turėjote tokią nemalonią patirtį. Nuolat svečiuose sulaukiame ištikimų ir naujų klientų - veganų, kurie lieka itin patenkinti. Būtent dėl didelio susidomėjimo veganiškais patiekalais, atnaujinome meniu ir padarėme jį patogesnį ir "draugiškesnį" veganams.

    Apie tai, kaip viskas yra restorane Al Diwan žinome turbūt geriau nei bet kas kitas, tad truputį keista skaityti tokius atsiliepimus. Kai kur skamba, kaip užsakyta reklama. Tikimės, kad taip nėra:)
    Stengsimės ir toliau tobulėti ir stebinti veganus jų pamėgtais patiekalais.

    Su geriausiais linkėjimais,
    Mona Lebanese Kitchen kolektyvas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Truputį keista skaityti, kad Jums truputį keisti tokie dalykai.

      Panaikinti
  2. Na, dėl "Vegan friendly" (9/10) priekaištų jokių nėra.
    Tačiau jei meniu yra vegan maisto, tai dar nereiškia, kad veganams-gurmanams jis patiks kad ir koks bebūtų vien dėl to, jog yra veganiškas.

    Teko falafelių išragauti visur - pradedant Lietuva, tęsiant Vokietija ar Olandija ir baigiant Izraeliu, kur falafeliai yra nacionalinis patiekalas. Taip kad mažiau išrankiam gomuriui galbūt visi lietuviški falafeliai skanūs, tačiau "falafelių maniakams" su patirtimi įtikti visada bus sunkiau.

    Tai, jog falafeliai vienur paliko gerą įspūdį, kitur - nelabai gerą, nereiškia, kad kažkas kažkam moka pinigus, jog darytų (anti)reklamą. KVV stengiasi pateikti nešališką informaciją visiems savo skaitytojams bei skatinti veg maistą siūlančias kavines ir restoranus tobulėti. Tikimės, jog patobulėsite ir jūs, o tada pakviesite apsilankyti dar sykį bei pakeisti nuomonę. Recenzijas visada atnaujiname, jei restorane įvyksta esminių pasikeitimų (tiek į teigiamą, tiek į neigiamą puses)

    Galiu pasufleruoti, jog pakaktų pakeisti bent vieną iš trijų aspektų: a) kainą (už 4,5€ galima gauti falafelių su dauuuug garnyro šalyse, kur maistas restoranuose ir kavinėse yra gerokai brangesnis nei Lietuvoje, pvz. Olandijoje, todėl tiek mokėti už jūsų siūlomus falafelius nesinori); b) kiekį (jei kaina lieka ta pati, tačiau falafelių daugiau ir užtenka padažo pamirkyti visiems - visgi tai sausas maistas); c) pridėti lėkštelę meze - bent porą alyvuogių, marinuotų daržovių, pipiriukų - kad būtų ką užkrimsti, nes padžiūvusios salotos lėkštės dugne prie sausų falafelių tik dar labiau ašarą spaudžia.

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai keistas komentaras.
    Aldiwan lankiausi kol neatdidareMona:
    Aldiwan minusai-
    tabouleh net is toli nepanasios salotos i originalias
    falafel niekad ten net nevalgiau
    humusas daromas ne su sv citrinu sultim
    astrumas, kuris neleidzia visiems megautis maistu
    niekada neduoda nieko nemokamai
    produktu kokybes net nekomentuosiu.
    Pliusai.. vienintelis nuoma restorano pigi. nes prie stoties kitaip negali but. tas ir leidzia kainom zaist.. kita vertus tai kaunas .. wake up
    Libanietiskas maistas nera astrus. taip pat morokas ar kita salis nieko bendro neturi su uv prieskoniais.. tai kita vistiek kultura.
    marinuotos darzoves Monoj ir morkos super id3ja ir tikrai skanios.
    nei kart nebuvo pilvo putimo ar siaip sustojusio skrandzio kaip po bet kurio vegetarisko ar veganisko restorano. kodel?
    as kaip pradirbusi daug metu maisto sferoj..galiu pasakyt tik del to , kad maistas ne pusgaminiai ir gaminama is kokybisku ir svieziu produktu.. cia ir dabar.

    AtsakytiPanaikinti