2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Talutti Tex-Mex

Tikrai mėgstu skaniai ir sočiai pavalgyti, todėl kiekvienas naujai atsidaręs restoranas virsta puikiu taikiniu - pavartyti meniu, įvertinti veg* patiekalų pasirinkimą ir atradus gerų pasiūlymų, juos visus išragauti!

Draugai pirmuosius du Talutti buvo pamėgę jau seniai, tačiau jie buvo gan nepatogiose vietose. Dažniausiai pietauju ten, kur darbuojuosi, t.y. centre, todėl deja, necentriniai restoranėliai (tiek Kaune, tiek Vilniuje) dažniausiai lieka nuskriausti ir mano neaplankyti. Tačiau pačioje Kauno širdyje - Laisvės alėjoje atidarius Talutti tex-mex, jau pirmąją darbo savaitę užsukau įvertinti naująją vietą.

Nuotrauka iš Talutti Tex-Mex feisbuko
Labai džiaugiuosi, jog įspūdžių neparašiau po pirmo ir vienintelio apsilankymo, bet per mėnesį užsukau vakarienės ten net du kartus, todėl įvertinimas bus kiek tikslesnis.

Pirmasis vizitas paliko tikrai gerą įspūdį - storas meniu, kuriame gausu vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Padavėja buvo paslaugi ir išsiaiškino nežinomas produktų sudėtis, neveganiškos dalys buvo pakeistos veganiškomis (majonezas, grietinės padažas - alyvuogių aliejumi su žolelėmis). O užsisakiau burgerį su grilio daržovėmis ir aštriais bulvių traškučiais.

Maistą atnešė gan greitai, nors restoranas buvo pilnutėlis (staliukų prigrūsta, IMHO, kiek per tankiai). Burgerio bandelės berods "namų gamybos", nes kreivokos ir pasiraukšlėję. Ai, bet kai skrandis groja maršus, kam ta estetika? Juolab kad burgeris - labai neestetiškas maistas. Didelis, apžioti sunkoka, bet ir su atneštu peiliu ir šakute taip pat nelabai valgysi... O dar padėtas ant nedidelės akmeninės lentelės, gerokai per mažos tokiam netvarkingam burgeriui...
Burgerio viduje - grilyje keptos daržovės ir karamelizuoti svogūnai. Va pastaroji dalis patiko, nes neretai (o gal net dažniausiai) karamelizuoti svogūnai būna pasileidę ir gleivėti, perkepę ir išdžiūvę ar dar kokios negandos apnikti. O čia jie buvo puikūs!
Pasidžiaugus... svogūnais ir įveikus masyvų burgerį, ėmiausi garnyro - naminių aštrių traškučių. Ir - o - staigmena! Ar tik jie nebus šįmet geriausi ragauti Kaune? Neriebaluoti, visi traškūs, aštrūs... Ruošti maisto džiovyklėje? Skaniai triauškinau juos ir vienus, ir mirkydama į alyvuogių aliejų su žolelėmis (originalus padažas turėjo būti grietininis).

Čipsai. Burgerio foto, deja, susiliejo dėl prieblandos.
Taigi, pirmieji įspūdžiai tikrai geri. Todėl nusprendžiau užsukti ten dar kartą.
Antras kartas kiek pakoregavo būsimą įvertinimą.

Iš gausaus meniu buvo sunku išsirinkti vakarienę. Nenorėjau vėl valgyti burgerio, tad užsisakiau fajitų su daržovėmis. 

Viską pateikė keptuvėlėje, ant madingo akmeninio padėklo. Vakarieniavom keturiese, maistą atnešė visiems kartu, kas yra puiku. BET... Mano ryžiai ir daržovės buvo vos šiltos. Karštas maistas > valgymas kartu. Tai smagumą kiek numušė. 
Daržovės ir jų skonis - tokios pačios kaip ir aname valgytame burgeryje. Jei tikitės skonių įvairovės - ši vieta ne jums. Bet karts nuo karto panerti į tex-mex* tikrai galima. 
Greta pateikiamos šviežios tortilijos, guacamole ir pomidorų salsa bei grietinė. Šį kartą padavėja nebuvo tokia draugiška ir nors įsitikinau, jog patiekale pieno ir kiaušinių nėra. Gerai bent tiek, kad padažai - atskiruose indeliuose. Bet verčiau jau būtų tos grietinės nenešę ar pakeitę kuo kitu... Ai, bet maisto kiekis - didelis, skonis - geras, tai tiek to.


Tačiau čia teks pradėti mėtyti akmenis į Talutti daržą. O gal tiksliau - padavėjos daržą. 
Yra vietų, kuriose tu nesitiki gero aptarnavimo ir kai kavinės-baro darbuotoja ant tavęs rėkia, tą priimi kaip natūralų ir įprastą dalyką (pvz. Kavinė 49). Ir nepyksti. 
Bet kai vieta vaidina tokį average restoraną, tai padavėjos abejingumas jau kažkaip nebelimpa. Iš keturių asmenų kompanijos valgyti baigiau paskutinė. Jiems lėkštes nunešė, o aš su saviškiais tuščiais bliūdais, užimančiais kone visą mano stalo dalies erdvę, sėdėjau visą likusį vakarą. Lygiai taip pat užbaigę savo gėrimus sėdėjome visi keturi kokias 30-40 minučių, kol nusprendėme keliauti namo. Padavėja nepasirodė, o visai būtumėm pakartoję. Na, nenori uždirbti pinigų, nenori patenkintų klientų, tai jų valia...

Aišku, dar prie akmenukų reikėtų pridėti ir pletką apie lęšių burgerį. Nors jis neveganiškas, o vegetariškas, bet jį ragavusi draugė skundėsi, jog tai buvo vienas blogiausių burgerių jos gyvenime, nes... siaubingai rūgštus. Tuo tarpu kita draugė jį gyrė. Todėl sukūrėme dvi (sąmokslo) teorijas: a) rūgštusis burgeris buvo rūgštus, nes į kepsnelio masę pridėjo per daug laimo sulčių; b) kepsnelio masė buvo prarūgusi (ups!). Kuri labiau tikėtina, palieku spręsti jums.

O į Talutti Tex-mex veikiausiai dar užsuksiu. Tik taikysiu atsisėsti prie stalelio, kurį aptarnauja raudonplaukė padavėja. Siūlau taip taikyti ir jums.

* Tex-Mex, kaip sako pats pavadinimas, nėra meksikietiška virtuvė; tai pietvakarinių JAV valstijų ir meksikietiškos virtuvių fusion. Mažiau aštri nei meksikietiška, taigi, priimtinesnė ir aštrumo kaip velnio bijančiam lietuvių skoniui.
Maistas Talutti tikrai neaštrus. Ir, o, visi Actekų dievai, vis tiek nuo gretimo staliuko išgirdau: "Padarykit neaštriai". Nu tu siaubų siaubeli, jei nemėgsti aštraus maisto, kam eini į wanna-be-aštrų maistą siūlantį restoraną? Eik į Bernelių užeigą valgyt cepelinų ar į Charlie picą valgyt wanna-be-picos. Nes kol bus tokių prašinėtojų, tol Lietuvoje nebus padoraus indiško, meksikietiško, korėjietiško, tailandietiško ir vietnamietiško maisto : (

Veganų verdiktas
Maistas - 7/10 
Vegan friendly - 7/10
Aptarnavimas - 6/10 
Aplinka - 7/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą