2015 m. sausio 14 d., trečiadienis

Tailandietiškas moliūgų karis


Reikės:

1 nedidelio svogūno
šaukšto raudonosios kario pastos
1 skardinės kokosų pieno
1 l moliūgų tyrės arba ~750 g šviežio moliūgo
alyvuogių aliejaus
1 čili pipiro

Paruošimas:

Nulupti ir supjaustyti svogūną, susmulkinti čili. Keptuvėn įpilti šlakelį aliejaus, jam įkaitus, įkrėsti kario pastos ir ant silpnos ugnies maišant pakepinti, kol pasta ištirps. Tada suberti svogūną, čili ir pakepinti 3-5 minutes.
Į puodą supilti moliūgų tyrę. 
ARBA
Jei naudojamas šviežias moliūgas, tai jį nulupti, supjaustyti, įpilti šiek tiek vandens, kad būtų pakilęs nuo puodo dugno 1-1,5 cm. Virti maišant, kol moliūgas ištiš (~10 minučių), o tada sutrinti jį trintuve. Jei atrodo, jog vandens per daug, prieš trinant jį reiktų nupilti.
Į karštą tyrę suberti keptuvėje pakepintas daržoves ir karį, supilti kokosų pieną. Gerai išmaišyti ir pavirti dar ~5 minutes.
Patiekti galima sriuboje "nupaišius" ką kokosų pienu ir papuošus šakele šviežios kalendros ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių šakele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą