2015 m. sausio 24 d., šeštadienis

Perlinių kruopų risotto su burokėliais


Reikės:

1 puodelio perlinių kruopų
1 puodelio virtų smulkintų burokėlių
1 nedidelio svogūno
1 skardinės artišoko širdžių (nebūtinai)
1 sultinio kubelio
1 puodelio baltojo sauso vyno
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Paruošimas:

Užmerkite perlines kruopas ir palaikykite per naktį. Tai nėra būtina, bet vėliau patiekalo paruošimas užtruks trumpiau : )
Susmulkinkite svogūną. Į gilią keptuvę - troškintuvę įpilkite aliejaus, pakepinkite svogūną. Jam apkepus, įpilkite 1,5 puodelio vandens, įmeskite sultinio kubelį, pamaišykite. Sultiniui ištirpus, suberkite perlines kruopas. Uždenkite ir virkite ~10-15 minučių. Vandeniui nugaravus, supilkite vyną. Virkite toliau, dar ~10 minučių (jei kruopos buvo nemirkytos, virimas gali trukti ilgiau). Jei išgaruos visas skystis, įpilkite dar šiek tiek vandens. Kruopoms beveik išvirus, suberkite burokėlius, prieskonius, artišokus. Gerai išmaišykite ir patroškinkite dar 5-10 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą