Toliau tęsiame eksperimentus su vynu maisto gaminime bei prancūzų ir italų virtuve. Šis mėginimas - itin vykęs. Nė negalvojau, jog ryžių patiekalas gali būti TOOOOKKSSSS skanus!
Reikės:
1 puodelio Arborio ryžių,
2 vidutinių morkų,
1 nedidelio svogūno,
200 g šaldytų baravykų,
Viduržemio jūros žolelių mišinio,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnio mielių dribsnių spalvai suteikti,
1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus,
1/2 puodelio balto sauso vyno,
1 daržovių ar grybų sultinio kubelio,
400 ml karšto vandens.
Paruošimas:
Palikti grybus atšilti. Supjaustyti smulkiais kubeliais svogūną. Morkas nulupti ir supjaustyti - aš pjausčiau plonytėmis riekelėmis, naudodama daržovių skustuką.
Gilioje keptuvėje-troškintoje įkaitinti alyvuogių aliejų ir pakepinti morkas su svogūnais. Apkepus suberti baravykus, uždengti dangtį ir patroškinti ~5 minutes. Karštame vandenyje ištirpinti sultinio kubelį. Tada supilti vyną, pusę gauto sultinio, ryžius ir prieskonius. Išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies. Ryžiams pradėjus brinkti, reguliuokite drėgnumą likusiu sultiniu - jei ryžiai limpa prie keptuvės dugno, įpilkite dar sultinio. Ryžiai išsitroškina per ~20 minučių, tad karts nuo karto paragaukit, o sulaukę tinkamo ryžio minkštumo, mėgaukitės šiuo nuostabiu patiekalu!
Cia greiciausiai plovo improvizacija, bet ne risotto
AtsakytiPanaikinti