2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

Morkų pyragas

Namuose spaudžiant morkų sultis lieka dauuug morkų "išspaudų", kurias žmonės dažniausiai išmeta. Tačiau šias "atliekas" galima paversti puikiausiu žiemišku morkų pyragu! Kaip? Kokiu? Ogi štai!


Reikės: 

0,5 kg morkų "išspaudų"
1 puodelio miltų
1/4 puodelio rapsų aliejaus
1/2 maišelio kepimo miltelių
1/2 puodelio cukraus
1 šaukšto melasos
pyrago prieskonių mišinio (arba atskirai - cinamono, kardamono, gvazdikėlių)
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
šlakelio romo (nebūtinai)
šiek tiek sojos (ar kito augalinio) pieno tirštumui reguliuoti

Paruošimas:

Melasą ištirpinti šlakelyje karšto vandens. Sumaišyti viską, išskyrus sojos pieną. Jei tešla kietoka (kietumas priklauso nuo to, kiek sulčių likę morkose), įpilti šlakelį sojos pieną ir minkyti tešlą iki vientisos minkštos, kiek birios masės.
Ištepti kepimo formą aliejumi (arba pabarstyti džiūvėsėliais) ir pašauti į įkaitintą iki 195°C orkaitę. Kepti apie 20-30 minučių, kol pyragas išdžiūna ir matyti graži lygi plutelė.

Skanaus!

2 komentarai: