2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Burokėlių ir ridikų carpaccio



Reikės:

2-3 burokų
1 mažo arba 1/2 didelio baltojo (ilgo) ridiko
balzamiko acto
alyvuogių aliejaus
druskos

Paruošimas:

Burokus galima paruošti dviem būdais - arba žaliavalgiškai, arba ne. Ruošiant žaliavalgiškai, šviežius burokus reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Tam galima naudoti daržovių skustuką.
Ruošiant burokus nežaliavalgiškai, daryti tą patį, tik tada pašauti pjaustytus burokų gabaliukus į orkaitę ant aliejumi pateptos ir druska pabarstytos skardos. Pakepus ~5 minutes, apversti ir pakepti dar tiek pat. Palikti atšalti.
Nulupti ir plonyčiais griežinėliais supjaustyti ridiką. Išdėlioti su buroku lėkštėje, apipurkšti balzamiko actu. Galima pašlakstyti aliejumi ar patiekti su naminiu vegan pesto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą