Nemažai veganų (ypač pradedančiųjų) kyla klausimas - o kaip gi švęsti gimtadienį ar kitą šventę? Iš kur gauti veganišką tortą? Ir išvis, ar veganiškų tortų būna?
Atsakysim - būna. Ir išsikepti galima patiems - tai nėra taip jau sudėtinga!
Neseniai teko išmėginti daug kartų girdėtą, bet nė karto neragautą burokų šokoladinį tortą. Visada skambėjo keistai, bet ir tuo pačiu viliojančiai. Rezultatas būtent toks ir gavosi - viliojantis ir skanus!
Tortui reikės:
Biskvitui:
2 burokų
2 puodelių augalinio pieno (jei burokai sultingi - kiekį atitinkamai mažinti)
1,5 puodelio cukraus
1/2 puodelio aliejaus (kokosų, rapsų)
1 šaukštelio vanilės
1,5 puodelio miltų (galima naudoti ir avižų miltus)
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 puodelio kakavos
Kremui:
2 sunokusių avokadų
1/2 puodelio kakavos
1/2 puodelio klevų ar agavų sirupo
2 šaukštelių kokosų aliejaus ar kokoso pieno
1/2 šaukštelio vanilės
Burokėlius nulupti, supjaustyti smulkesniais gabalėliais ir sutrinti trintuve. Sumaišyti visus biskvito ingredientus, taip pat ir trintus burokėlius į tešlą. Kepti biskvito formoje (galima tiek vienoje, ~40 minučių, o paskui perpjauti biskvitą pusiau, bet galima ir tešlą kepti dviejose vienodo dydžio formose, ~30 minučių, tada nereiks biskvito pjaustyti).
Avokadus nulupti, išimti kauliuką. Avokado "mėsą" sutrinti trintuvėje su kitais kremo ingridientais.
Atvėsusį biskvitą ištepti kremu. Užvožti antrą biskvitą (ar antrą biskvito dalį), viršų ištepti kremu. Galima papuošti riešutais ar uogomis.
visai nesigavo... kepė virš valandos ir vis tiek neiškepė, skysta gavos.. dariau keksiukų pavidalu. gal dėl to, kad sumaišiau avižinius ir paprastus miltus:x arba trūko miltų. na žodžiu, gaila produktų tik.
AtsakytiPanaikintiGalbūt burokai per "šlapi"? Man sutrynus žalius burokus gavosi pakankamai sausa masė. Jei išsiskiria daug sulčių, tuomet reiktų mažinti pilamo augalinio pieno kiekį, arba sultis nusunkti.
Panaikintio juos žalius reikėjo sutrinti?galvojau virtus:DD
AtsakytiPanaikinti