2014 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

"Juodas" - vieta, kur eiti vienam negalima.

Kadangi esu didelė rytų virtuvių mėgėja, stengiuosi aplankyti ir išbandyti kuo daugiau kinų, indų, japonų, thai maistą siūlančių vietų bei atsirinkti geriausias ir vertas lankytis dar ir dar kartą. 
Kuo toliau, tuo lieka mažiau aplankytų ir "užskaitytų" vietų Kaune. Gana šiltą ir šviesų Helouvyno vakarą išalkusi nusprendžiau užsukti į dar nelankytą vietą - restoraną "Juodas" Laisvės alėjoje nr. 106.
Žmonių ten buvo nelabai daug, todėl aptarnauta buvau greitai. Meniu negausus veg pasirinkimais - kelių skirtingų rūšių baklažanai ir keptos daržovės, vienos salotos, jokių sriubų... Bet jau įprasta - nei nustebt, nei nusivilt. Nusivilt nebent buvo galima tuo, jog restorane muzika grojo garsiai, labai garsiai, kaip kokiam bare, o va garso aparatūra - prasta, tai kai kada kolonėlės bjauriai plerpė ir gadino vakaro romantiką : ))
Kadangi vakarieniavau viena, tai užsisakiau tik mažą porciją baklažanų su ryžiais ir arbatos. Bet kai viską atnešė... Oho! Ši vieta visiškai nepritaikyta valgyti vienam. Mažos porcijos (17 Lt su kapeikom) būtų drąsiai pakakę dviems. O kadangi maisto švaistyti nemėgstu, labai pasistengiau ir įveikiau ją viena. Kaip sakiau, pavalgiau dviems dienoms. Lygiai tas pats ir su arbata - gavau visą arbatinuką, kurį išgėrus - mat buvo skani ir kokybiška - ne kaip kartais kitur pasitaikantis bjaurus birzgalas - pilvas kliuksėjo kaip vandens lova.
Čia yra trečdalis atneštos mažos porcijos baklažanų...
O dabar - apie patį maistą. Didelės porcijos visada džiugina labiau nei mažos, kada suvalgius vis dar kirmėliukas pilve kažko reikalauja. Bet šių dydis - įspūdingas - tai ir kaina nebeatrodo tokia baisi. Kas liečia skonį ir kokybę - priekaištų beveik neturiu. Baklažanai iš tiesų traškūs, padažas pateikiamas atskirai ir jo tikrai pakanka. Kas be ko, padažas skanus, nereikia jo "gelbėti" papildomu kiekiu sojos padažo ar aštriu aliejumi. 
Vienintelis dalykas, palikęs vietos apmąstymams, tai padaže plaukiojančios daržovės, ar, tiksliau, kaip jos supjaustytos. Išvedžiau dvi teorijas: a) virėjų peiliai atšipę; b) į padažą sudeda papuošimų daržoves, likusias nuo nesuvalgytų salotų - morkų šiaudeliai įpjaustyti, bet likę paskiruose gabaluose - visai kaip "vėduoklės" naudojamos papuošimams, o didžiulį gabalą svogūno grūst į burną taip pat nėra labai patogu. Kadangi maisto skonis paliko gerą įspūdį, nutariau pasirinkti variantą a) ir sugrįžti į "Juodą" dar sykį išbandyti kurių kitų baklažanų - tik šį sykį - jokiu būdu ne viena : ) Tiesa, jei sugalvosite ten ieškoti dienos pietų, teks nusivilti - nėra nė vieno veg pasirinkimo...

Veganų verdiktas
Maistas - 9/10 
Vegan friendly - 6/10
Aptarnavimas - 9/10 
Aplinka - 7/10

3 komentarai:

  1. Idomu buvo paskaityti, neteko lankytis Laisvės al. Juodame :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o tešloje kurioje kepa baklažanus nėra kiaušinių ir pieno? nes kitur tai deda...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiaip dėti neturėtų, dabartiniai nuostatai dėl informacijos apie alergenus suteikimo išvis nuo to apsaugo, nes ir meluoti nebegali (o kiek kartų kitose įstaigose tvirtindavo, kad pieno produktų nėra, iki tol, kol pasisakai turint stiprią alergiją - tada ir sviesto atsiranda, ir grietinės...).
      Kita vertus, Lietuva - keista šalis ir klasikiniai gaminiai yra "sulietuvinami", pvz. į prancūzišką batoną dedamas pienas, į falafelius ir humusą - jogurtas, į juodą šokoladą - pieno milteliai, į PinaColadą - grietinėlė... Tad niekada nieko negali žinoti.

      Panaikinti