2014 m. spalio 12 d., sekmadienis

Lietuviškų daržovių sriuba


Džiaugiantis rudeniu ir šviežių daržovių derliumi, gaminame dar vieną paprastutę daržovių sriubą. Skaniausia, aišku, rudens pradžioje, tačiau ja šildytis galima ir per visą žiemą. Sriubai reikės:

5 bulvių,
2 morkų,
1/2 mažo kopūsto,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežių krapų ir petražolių,
juodųjų pipirų žirnelių,
lauro lapų,
daržovių sultinio.

Paruošimas:

Daržoves nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti ~1,5-2 l vandens, įberti druskos, pipirų, lauro lapų ir virti. Užvirus įmesti sultinio kubelį, pjaustytų žolelių, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie 15-20 minučių. Ir viskas! Žinoma, jei norite, galite sriubą paskaninti augaline grietinėle.
Tokį sriubos "paruoštuką" galite ir užsišaldyti indelyje - kuomet skubėsite ir norėsite ko nors greito ir sveiko - galėsite tiesiog suberti į puodą ir palikti virti, o tada po keliolikos minučių mėgautis karšta sriuba. Kuo ne puikiausias fast-foodas?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą