Džiaugiantis rudeniu ir šviežių daržovių derliumi, gaminame dar vieną paprastutę daržovių sriubą. Skaniausia, aišku, rudens pradžioje, tačiau ja šildytis galima ir per visą žiemą. Sriubai reikės:
5 bulvių,
2 morkų,
1/2 mažo kopūsto,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežių krapų ir petražolių,
juodųjų pipirų žirnelių,
lauro lapų,
daržovių sultinio.
Paruošimas:
Daržoves nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti ~1,5-2 l vandens, įberti druskos, pipirų, lauro lapų ir virti. Užvirus įmesti sultinio kubelį, pjaustytų žolelių, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie 15-20 minučių. Ir viskas! Žinoma, jei norite, galite sriubą paskaninti augaline grietinėle.
Tokį sriubos "paruoštuką" galite ir užsišaldyti indelyje - kuomet skubėsite ir norėsite ko nors greito ir sveiko - galėsite tiesiog suberti į puodą ir palikti virti, o tada po keliolikos minučių mėgautis karšta sriuba. Kuo ne puikiausias fast-foodas?
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą