2014 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis

Žemaičių blynai su grybais


Reikės:

5 didelių bulvių,
5-6 šaukštų miltų,
1 mažučio svogūno,
šviežių grybų (tinka tiek miško, tiek pievagrybiai),
pipirų, druskos,
aliejaus,
augalinės grietinėlės padažui.

Paruošimas.

Nuskusti bulves, išvirti ir sutrinti į košę. Atšalus įberti pagal skonį druskos, 4 kupinus šaukštus miltų ir sumaišyti bei išminkyti.
Grybus (kiekio nerašau, nes labai jau jų skirtingas dydis : ) Visumoje, turėtų gautis ~1 puodelį keptų grybų) nudarinėti, supjaustyti nedideliais gabalėliais. Nulupti ir supjaustyti svogūną. Pakepinti (~15 min) svogūnus ir grybus aliejuje, įberti druskos ir pipirų. Palaukti, kol atauš.
Iš bulvių ir miltų tešlos formuoti blynus, įkrėsti įdaro. Kiekvieną baigtą blyną apvolioti miltuose. Kepti keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus. Valgyti skaniausia su sojos/avižų/ryžių grietinėle, bet siūlome išbandyti ir kitokius padažus.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą