2014 m. rugsėjo 12 d., penktadienis

Sojos ir baklažanų šašlykai

Kol ruduo dar lepina šiluma, neskriaudžia tamsa ir lietumi, galima paskutines šiltas metų dienas išnaudoti griliui gamtoje. 
Dažnai žmonės net neįsivaizduoja, kokia grilio patiekalų įvairove gali mėgautis veganai ir vegetarai: ant iešmo kepti sojos šašlykai, daržovės, seitanas, tofu ir dar daug daug dauuuug visko! Tad šiandienai - sojos ir baklažanų šašlykai!


Reikės:
1 maišelio sojos kubelių/kepsnelių (naudojau kubelius, kurie buvo tinkamesni mini-griliui),
1 baklažano,
 1/2 stiklainėlio vegan majonezo,
prieskonių (naudojau "Kaukazietiškų" mišinį sojai ir "Sviesto prieskonius" - šitie veganiški! - baklažanams),
druskos,
juodųjų maltų pipirų,
citrinos sulčių,
alyvuogių aliejaus.

Paruošimas.

Soją užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti. Išbrinkusią ir praaušusią nusunkti, sumaišyti dubenyje su majonezu, druska (pagal skonį) ir prieskoniais.
Baklažaną nuplauti, supjaustyti kubeliais (~2-3 cm mažam griliui, 5-7 cm - dideliam). Sudėti į dubenį, apibarstyti prieskoniais, druska, šliūkštelti aliejaus ir citrinų sulčių bei gerai išmaišyti - kad gabalėliai pasidengtų prieskoniais.
Tiek soją, tiek baklažaną palaikyti, kad kiek pasimarinuotų - geriausia, žinoma, per naktį.
Tada viską mauti pakaitomis ant iešmelių (galima "įkomponuoti" ir daugiau daržovių) ir kepti kol gražiai apskrus.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Koki majoneza naudoti? Juose jug yra kiausinio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rinktis veganiška majonezą pvz Sojalitos sojų majonezas (Prisma, Rimi); Majonezas „Vilniaus be cholesterolio“ (dažniausiai jo galima rasti Iki parduotuvėse);
      „Salotų majonezas“iš http://www.kavalgoveganai.lt/2013/01/vegan-produktu-sarasas.html

      Panaikinti