2014 m. rugsėjo 6 d., šeštadienis

Daržovių puodynėlė

Beveik po mėnesio pertraukos grįžtame su rudenišku receptu - daržovių puodynėle. Apsilankius turguje ar nuėmus savą derlių, galima paruošti nesudėtingus, maistingus ir šviežius pietus (o gal ir vakarienę).

Reikės (2 puodynėlėms):

4 mažų bulvių,
1 labai mažos paprikos,
1 morkos,
1/2 baklažano,
1 didelio pomidoro,
kelių brokolio šakelių,
1 mažo svogūno,
1 mažo čili pipiro,
šviežių prieskonių (baziliko, krapų, petražolių, raudonėlio),
druskos,
pipirų,
šlakelio alyvuogių aliejaus.

 

Paruošimas:

Nulupti morkas, bulves, svogūną, visas daržoves supjaustyti kubeliais, susmulkinti prieskonius. Suberti viską į dubenį, įdėti druskos, pipirų, įpilti aliejaus ir gerai išmaišyti.
Sukrėsti daržoves į čenachines (jei neturite - tiks stiklinis ar keramikinis kepimo indas su dangčiu; vietoj dangčio galite naudoti aliuminio foliją), pašauti jas į įkaitintą (~175°) orkaitę ir kepti 20-30 minučių.
Valgyti karštą, galima pagardinti augaline grietinele ar pomidorų padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą