2014 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

Sun Rice - puikūs vegan sušiai sostinėje

Kadangi valgyti mieste tenka gerokai dažniau nei gamintis namuose, pasiūlysiu dar vieną puikią vietą veganiškiems pietums ar vakarienei.

Karštą vakarą sumąstėme pavakarieniauti kur Vilniaus centre. Rekomenduotoje picerijoje tvyrojo nepakeliamas karštis, tad nusprendėme ieškoti sušinės. Viena lauke veikianti sušinė veganams galėjo pasiūlyti tik maki su agurku, todėl nusprendžiau aplankyti "užmatytą" sušinę netoli Vinco Kudirkos aikštės.

Nors ant pastato (Gedimino pr. 16, įėjimas iš Vilniaus g.) durų reklamavosi SushiSushi, viduje radau negirdėtą Sun Rice. Nedidukė, atviroje erdvėje įrengta sušinė turėjo itin veg-friendly meniu. Be jau pabodusių ir įprastų maki su avokadu ir agurku, buvo galima rasti sušių, kurie orientuoti būtent į vegetarus bei veganus. Taip pat meniu puikavosi ir miso sriuba su tofu, kurią paliksiu vėsesniam orui.

Užsisakiau Vegano Maki (4 vnt) ir Uro Vegano Roll (4 vnt). Padavėja atnešė padėkliuką su... druskine, pipirine ir sojos padažu alyvuogių aliejaus ąsotėlyje (ant ąsotėlio ir buvo parašyta "Olive Oil"). Hmm, blogas ženklas?

Suši laukti teko ilgokai, bet gal ir gerai - produktai veikiausiai nedžiūva jau paruošti? Atnešti sušiai tikrai nenuvylė - ritinėliai dideli (gal net kiek per dideli) produktai šviežutėliai, naudojami tikrai ne pigiausi beskoniai, o kumato pomidorai, salotos taip pat nesuvytę ir gardžiai tirpsta burnoje. Ir wasabis geras - paskutinį kartą taip aštrumas "pramušė" prieš gerus 4 metus, ir tikrai ne Lietuvoje. Ryžiai nepervirę ir ne žali, kas be ko, ne patys pigiausi. Ritinėliai susukti tvarkingai ir nebyra. Kone be priekaištų!

Už aštuonis ritinėlius sumokėjau ~11 litų. Nebrangu ir verta.


Tik va pabaigai norėtųsi įmesti akmenėlį į daržą: pagal meniu, nemažai sušių gaminami su tofu, tačiau tarp jų tėra tik vienas vegetariškas (Trijų sūrių), ir nė vieno veganiško. Ar čia kažkas nesupranta, jog tofu yra augalinis produktas, ar kažkas nežino, kad tofu dažnai mylimas ir garbinamas veganų, tad visokios krevetės ar lašišos su tofu neaišku į ką taikosi... Būtų nepaprastai smagu, jei atsirastų ir vegan sušių su tofu - tada neabejotinai pavadinčiau šią vietą geriausia sušine visoje šalyje.

1 komentaras:

  1. kaip tik čia pietauju. sriuba ir pasirinkti dveji sušių rinkiniai - 12 lt. šiandien žuvienė, tačiau net neprašius pakeitė į miso su tofu.(+) sriuba ok, pirmąkart ragauju miso, neturiu nuomonės. bet ugnės minėti rolls'ai - labai labai geri, ŠVIEŽI. sutinku, kad kiek per dideli, arba reikia kąsti (wtf), arba žiaumoti pilna burna. galėtų būti keliais gabaliukais daugiau, bet kąsnio dydžio. ir visgi labai kišenė-friendly vieta ir skanu. verta pabandyti ir sugrįžti. pietūs nuo 11h iki 16h.

    AtsakytiPanaikinti