Vieną kartą bandėm pasidaryti „baba ganush“.
Tik ne su tahini, o saulėgrąžų sviestu. Ir su baklažanais
nesuminkštėjusiais. Vienai kažkaip suėjo, kita liko nevalgius. Žodžiu,
pirmas blynas prisvilęs. Antro blyno kažkaip ir nekepėm, bet kai ką
panašaus šiandien pagaliau ir pasidarėm. Tai yra „baba ganush“
modifikacija – „mama ganush“. Vietoj baklažanų trynėm šių dienų favorites cukinijas, kurios puikiai suderėjo su namų gamybos tahini.
Reikės visai nedaug!
- 1 vidutinės cukinijos arba dviejų mažų (~800 g)
- 0,5 citrinos sulčių
- 2-3 šaukštų tahini (sezamų pastos)
- 2 skiltelių česnako
- žiupsnio druskos
- pipirų
1. Jeigu jūsų cukinijos mažos, plonos, nepjaustykite jų, tik aptepkite
plonai aliejumi ir dėkite į karštą (200-230C) orkaitę ant grotelių; jei
cukinija storesnė, perpjaukite į tris dalis ir darykite tą patį. Kas 10
min. apverskite ir patikrinkite, ar cukinija dar ne minkšta. (Jei
cukinija jau tokia peraugus, kad jos odelė sumedėjus – nulupkite ją!)
2. Suminkštėjusią cukiniją atvėsinkite ir supjaustykite stambiais kubeliais.
3. Susmulkinkite česnaką.
4. Į maisto smulkintuvą, trintuvą ar kombainą dėkite cukinijas,
susmulkintą arba trintą česnaką, tahini, įspauskite citrinos,
pabarstykite druska ir pipirais. Ragaukite, jei trūksta tahini – dėkite
dar, tik nepamirškite, kad sezamas turi kartumo!
Skanaukite su daržovėmis, trapučiais, duonelėmis.
Jeigu norite naminio tahinio, galite susimalti patys: paskrudinkite
sezamus ir trinkite juos maisto smulkintuve su keliais šaukštais aliejaus. Arba yra
paprastesnis variantas – užsiprašykite jo pas mus (www.facebook.com/midosviestas)!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą