2014 m. liepos 4 d., penktadienis

Šviežios bulvės su voveraičių padažu

Vasara - nuostabus metas, kuomet daržai ir gamta nepagaili derliaus ir palepina veganus (ir visus kitus) šviežiomis uogomis, vaisiais, daržovėmis ir grybais. 
Turbūt vienas smagiausių ankstyvos vasaros maistų - šviežios bulvės su lupenomis. O jei vasara lietuviška ir lietinga, prie bulvių prisideda ir miškuose užderėjusios voveraitės. 
Taigi, ankstyvai, vėsiai ir drėgnai vasarai praskaidrinti siūlome paruošti paprastą patiekalą - bulves su voveraičių padažu.



Reikės (2 porcijoms):

12 nedidelių šviežių bulvių,
1/2 l voveraičių,
1 nedidelio svogūno,
krapų,
~150 ml sojos grietinėlės*,
druskos,
aliejaus,
maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas:

Švariai nuplauti bulves ir užkaisti virti su visomis lupenomis. Kam lupenos nepatinka, nuskusti. Į verdančias bulves įberti pagal skonį druskos ir įmesti porą šakelių krapų.
Supjaustyti smulkiai svogūną, nuplauti voveraites, didesnes perpjauti į kelias dalis. Susmulkinti krapus. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus, įberti kiek druskos, tada suberti voveraites. Pakepinti tol, kol voveraitės išskirs vandenį ir jis kiek pragaruos. Tada suberti krapus, supilti sojos grietinėlę (pilti pagal tai, kokio tirštumo norite padažo), pipirų. Patroškinti apie penkias minutes ant vidutinės ugnies.
Padažą užpilti ant išvirusių bulvių ir mėgautis!

* Jei neturite sojos grietinėlės, ją nesunkiai galite pasigaminti iš nesaldinto sojos pieno. ~150-200 ml sojos pieno mikseriu suplakti su nubrauktu šaukštu kukurūzų krakmolo, šaukštu alyvuogių aliejaus, šaukšteliu citrinos sulčių, žiupsneliu druskos ir žiupsneliu cukraus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą