2014 m. birželio 2 d., pirmadienis

Kukurūzinis Omletas

Veganiškas omletas nei skoniu, nei maistingumu, nei paruošimo lengvumu nenusileidžiantis tradiciniam omletui iš kiaušinių.

Reikės:

Pusės stiklinės kukurūzų miltų (galima sumalti blenderiu kukurūzų kruopas – gausis puikūs miltai)
Pusės pakuotės tofu sūrio (apie 100g)
Prieskonių pagal skonį (pvz druską, pipirus, karį, džiovintas žoleles)
Šviežių daržovių omleto įdarui pagal poreikius (nuotraukoje matosi pasiūlymas)
Trupučio aliejaus
Neprikepančios keptuvės
0.5 – 1 stiklinės vandens

Paruošimas:
Suberti į blenderį kukurūzų miltus, tofu, prieskonius, supilti du trečdalius vandens ir gerai viską suplakti. Šiek tiek patepti aliejumi keptuvę ir supilti omleto mišinį. Vieną pusę kepti apie 6 min. Labai atsargiai apversti omletą. Labai svarbu, kad keptuvė būtų neprikepanti, nes omletas labai ”lepus”. Jeigu šiek tiek kimba prie keptuvės, su mentele švelniai pagrandyti kraštus.
Patiekti su žaliomis daržovėmis viduje. Galima pasidaryti padažą arba veganišką grietinę paskaninimui.
Skanaus!
Kitus O!žvėris receptus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

1 komentaras: