2014 m. birželio 25 d., trečiadienis

Gruzija: Baklažanai su riešutais

Šis receptas, kaip ir apskritai dangiškas baklažanų ir kalendros derinys, parsivežtas iš Gruzijos, kurioje tik ką teko lankytis. Nepaisant to, kad šalies virtuvė labai mėsavalgiška, joje yra be galo daug daržovių, vaisių ir riešutų patiekalų!


Reikės:

2 baklažanų
200 g. graikinių riešutų
100 g. alyvuogių aliejaus
(+ dar truputį baklažanų kepimui)
1 a.š. raudonųjų paprikų miltelių
3 a.š. acto
druskos, pipirų
šviežios kalendros
(jei nemėgstate kalendrų, pakeiskite petražolėmis)
granatų sėklų papuošimui
(aš naudojau spanguoles, kurios labai tiko)

Paruošimas:

Baklažanus supjaustyti 5-6 riekelėmis išilgai, ištepti aliejumi iš abiejų pusių, ir pašauti skardoje, iš anksto pašildytoje orkaitėje, vidutinėje temperatūroje, tol, kol bus minkšti (vyniosis) ir prakepę. Jei norisi mažiau riebumo, iškepusias riekeles galima padėti ant popierinio rankšluosčio, kuris puikiai sugeria riebumą.

Per tą laiką, kol kepa baklažanai, pagaminsime riešutų įdarą. Visų pirma sutraiškome riešutus. Tai galima daryti tiek maisto procesoriumi, tiek grūstuve. Atsargiai! Malant blenderiu, gausis tiršta pasta, o mums to nereikia. Turi gautis grūdėta masė. Į ją pridedame paprikas, druską, pipirus, actą, gerai sumaišome šią masę ir pilame aliejaus. Vėl išmaišome.

Imame jau kiek pravėsusią baklažanų riekelę, dedame ant jos sluoksnį riešutų masės, šviežios kalendros (arba petražolių) lapelių, ir susukite į suktinuką. Kad būtų patogiau paimti, galite įsmeigti dantų krapštuką. Galiausiai papuoškite granatų sėklomis arba spanguolėmis. Puikus užkandis svečiams, bet puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas!

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą