2014 m. birželio 24 d., antradienis

Egzotiškas havajietiškas troškinys



Reikės:

1 didelės paprikos,
~150 g paruošto seitano arba 1/3 maišelio sojos lakštinių,
mažesnės skardinės ananasų kubelių,
žaliųjų pupelių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
1 puodelio pomidorų tyrės,
čili padažo,
citrinos sulčių,
alyvuogių ar kito aliejaus,
druskos,
prieskonių (naudojau singapūrietišką karį, bet tinka ir chilli&lime, orange&pepper ar kiti panašūs vaisiniai prieskoniai).


Paruošimas:

Seitaną ar išbrinkintą soją pamarinuoti su prieskoniais ir šlakeliu citrinos sulčių ar balzamiko actu. Supjaustyti daržoves, įkaitinti keptuvėje aliejų, jam kaistant įberti prieskonių. Kuomet šie pradės kvepėti, suberti daržoves, pakepinti ~ 7 minutes. Tada suberti soją/seitaną, ananasus, dar pakepinti ~5 minutes. Supilti pomidorų tyrę, šiek tiek čili padažo, įspausti citrinos, galima įdėti daugiau prieskonių ar tarkuotos citrinos, apelsino žievelės. Patroškinti ant vidutinės ugnies dar apie 10 minučių.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą