2014 m. gegužės 18 d., sekmadienis

Traški kepta cukinija


Reikės:

1 mažosios cukinijos
poros šaukštų aukščiausios rūšies miltų (Karališkų ar pan.)
balzamiko acto
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
viduržemio / provanso žolelių prieskonių


Paruošimas:

Supjaustyti cukiniją pailgomis riekelėmis. Iš vienos cukinijos išeina keturi kepsneliai. Sudėti riekeles į lėkštę, patepti/nupurkšti balzamiko actu, apibarstyti druska, prieskoniais ir miltais. 
Įkaitinti keptuvėje aliejų. Sudėti kepsnelius glaudžiai į keptuvę ant prieskoniuotos pusės. Viršutinę pusę, kol kepa, taip pat padengti actu, prieskoniais, miltais.
Kepant kelis kartus apversti, kol susidarys traški plutelė.

Patiekti su norimu garnyru - makaronais, koše, salotomis ar kt.

Taip paruoštas cukinijas galima kepti ne tik keptuvėje, bet ir grilyje.

1 komentaras: