2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

Makaronų troškinys „Pagrandukas“

Kai šaldytuve taip pat tuščia kaip ir kišenėje, skrandis gurgia ir atsisako pripažinti liūdną realybę, visada galima išsigelbėti paprastu ir sočiu patiekalu - makaronų "pagranduku"!

Jo sudėties ir paruošimo principas labai paprastas - į troškinį keliauja makaronai (tiek iš kviečių, tiek iš grikių, kukurūzų ir kt.) bei visos namuose randamos daržovės - paprikos, morkos, svogūnai, pievagrybiai, kalafijorai, cukinijos ir t.t.!

Pagardinus troškinuką prieskoninėmis žolelėmis, pomidorų padažu, mielių dribsniais - turite greitą, sotų ir studentiškai pigų patiekalą pietums!

Makaronų troškinys su svogūnais, morka, paprika, pomidorais.
Pagardintas šviežiu baziliku ir mielių dribsniais.
Reikės:

mėgstamų ar namuose turimų makaronų (sraigtelių, vamzdelių ar pan.)
pomidorų padažo/pastos/tyrės
įvairių daržovių (tinka svogūnai, morkos, pomidorai, paprikos, cukinija, baklažanai, brokoliai, špinatai, kalafijorai, česnakai ir t.t.)
prieskonių
druskos
aliejaus
mielių dribsnių (nebūtinai)

Paruošimas:

Išvirti makaronus. Nupilti vandenį ir palikti šiltai.
Supjaustyti daržoves ir pakepinti ~15 minučių gilioje keptuvėje ant įkaitinto aliejaus.
Įberti druskos, mėgstamų prieskonių, pomidorų padažo. Sudėti makaronus, viską išmaišyti ir dar patroškinti ~5 minutes.
Galima pagardinti mielių dribsniais.

Viskas!

Skanaus!

Ir galiu kirsti lažybų, jog toks pigus greitmaistis yra skanesnis, maistingesnis ir sveikesnis už „studentiškas“ bulves ir koldūnus!

Makaronų troškinys su brokoliais, cukinija, svogūnu ir paprika.

1 komentaras: