2014 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Kynvos salotos išsiilgusiems kalnų

Kynva arba bolivinė balanda - itin maistinga Andų plynaukščių kruopa, kuri gali labai maloniai praturtinti ir atnaujinti Jūsų maisto racioną. Visgi, šią neįprastą kruopą pirma reikia prisijaukinti. Šios salotos buvo mano pirmasis ir labai sėkmingas pabandymas tai padaryti.

Be to, artėjant vasarai, norisi užsidėti kuprinę ant pečių ir išdumti kur nors. Šįkart akimirksniu nukeliausime tiesiai į Bolivijos Andus!



Reikės:
100 g. kynvos kruopų
1 nedidelio mango (arba pusės didelio)
1 avokado
šviežios mėtos lapelių (jei turite)

Užpilui:
4 v.š. acto
2 a.š. žaliosios citrinos sulčių
2 a.š. agavos sirupo
8 v.š. saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
druskos, pipirų ir čili miltelių

Paruošimas:
Pagal pakuotės nurodymus išvirti kynvos kruopas. Dabar pasigaminsime užpilą - tam reikės sumaišyti actą, laimo sultis, druską pipirus ir čili miltelius pagal skonį ir išmaišyti. Taip pat įpilti aliejų ir dar kartą išmaišyti. Užpilą pilti ant kynvos - galima ir ant dar šiltos!
Supjaustyti mango ir avokadą juostelėmis. Jeigu turite labai minkštą avokadą - išskobkite su šaukšteliu gabalėliais. Mangą ir avokadą sudėkite į salotas. Jei turite, papuoškite suraikytais šviežiais mėtos lapeliais.

Skanaus ir geros kelionės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą