O štai ir dar vienas greitas ir sotus patiekalas skubantiems!
Reikės:
1 mažo baltagūžio kopūsto
7 nedidelių bulvių
2 didesnių morkų
1 stiklinės avižų
kario, ciberžolės, pipirų, druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
500 ml vandens
pasirinktinai (ir pagal sezoną) - cukinijos, šparaginių pupelių, šviežių žirnių, moliūgo.
Paruošimas:
Nuskusti bulves (jei šviežios - tik nuplauti), morkas. Supjaustyti nedideliais gabalėliais bulves, riekelėmis morkas. Supjaustyti kopūstą.
Į puodą įpilti vandens, suberti daržoves, druską, prieskonius, supilti vandenį, aliejų ir pavirti retkarčiais pamaišant ~20 minučių. Suberti avižas ir gerai išmaišyti. Dar patroškinti 5-10 minučių ant silpnos ugnies, kol avižos išbrinks.
Drąsesni troškinį gali pagardinti ir cinamonu bei gvazdikėliais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą