2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Aštrūs Manų Blyneliai

Visiems, norintiems manų kruopas pamatyti naujame ''amplua'', siūlau išbandyti šiuos daržovių blynelius. Nesudėtingas procesas ir skanus rezultatas!


Reikės:

Blyneliams:
1 stikinės manų kruopų
1 stiklinės miltų
1.5 valg. š. rudojo cukraus (ar kito saldiklio)
prieskonių (sūriems blyneliams naudojau karį ir druską)
1-5 stiklinės vandens
aliejaus kepimui


Įdarui:
pasirinktų daržovių 
pievagrybių
prieskonių pagal pageidavimą (pvz., druska, karis, kajano pipiras (nepersistenk!), muskatas, džiovintos žolelės, šviežūs baziliko lapeliai)
kelis šaukštus alyvuogių aliejaus
Paruošimas:

Blyneliai:
Procesas labai panašus į lietinių blynelių kepimą. Sumaišyti visus blyneliams skirtus ingredientus (išskyrus aliejų) iki vientisos masės. Tešla turi gautis ganėtinai skysta, kaip geriamasis jogurtas. Tada įkaitinti keptuvę (geriau pasirinkti neprikepančią) su trupučiu aliejaus. Įpilti tešlos ir paskleisti po visą keptuvę. Po poros blynų matysis kiek mažiausiai reikia tešlos, norint paskleisti blynelį per visą galimą paviršių. Kai blynelis lengvai pasiduos pakėlimui nuo paviršiaus – jį apversti ir dar truputį pakepti. Tokiu principu kepti, kol susinaudos visa tešla.
Įdaras: 
Susmulkinti norimas daržoves, grybus ir sudėti į keptuvę. Apšlakstyti trupučiu aliejaus, gerai išmaišyti ir pakepinti. Prieskonius dėti pačiame kepimo pike, kad jie nespėtų visiškai sudegti kepinant.
Blynelio ”surinkimas”:
Įdėti šiek tiek įdaro ant blynelio ir vynioti į ritinėlį. Kepinti suvynioto blynelio nebūtina. Užpilti anakardžių grietinės ar kito pasirinkto padažo ir paruošta ragavimui!
Kitus O!žvėris receptus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą