2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Veganiškas rūkytas ir prieskoniuotas cheddar'o sūris


Reikės:

1 puodelio anakardžių riešutų;
1/2 puodelio mielių dribsnių;
2 kapsulių probiotiko arba 2 šaukštų natūralaus sojos jogurto;
(jei dedate kapsules, tuomet reikės 2 šaukštų sojos/avižų grietinėlės)
1 šaukštelio rūkytos paprikos;
pagal skonį druskos;
1/2 šaukštelio ciberžolės;
2-3 šaukštų alyvuogių ar kt. aliejaus
čili dribsnių ir česnakų granulių ar kitų mėgstamų prieskonių apvoliojimui.


Paruošimas:

Užmerkti riešutus ir palaikyti per naktį. 
Ryte nusunkti, sudėti į trintuvę su mielėmis, aliejumi, probiotikais ir sojos grietinėle / sojos jogurtu, druska, rūkyta paprika ir ciberžole ir viską sutrinti iki vienalytės masės. Tik nesudeginkit trintuvų ; )
Masę sukrėsi į indą ar sūrmaišį, apibarstyti prieskoniais ir palikti bent dieną pasifermentuoti 30-40° temperatūroje (jokiu būdu ne aukštesnėje!).
 
Be abejo, šis „sūris“ nebus „kietasis“, tačiau skoniu ir aromatu tikrai nenuvils. 
Puiku skanauti tepantis ant duonos, skrebučių ar pagardinant makaronus, picas ir kitus patiekalus.

1 komentaras:

  1. Žvėriškai skanus sūris! Skaniausias iš visų namūdiškai gamintų, kuriuos teko ragauti. Džiaugiuos, kad Ugnė šio sūrio prigamino labai daug, tad teko vaišinti, chi ;)

    AtsakytiPanaikinti