Reikės:
1 puodelio anakardžių riešutų;
1/2 puodelio mielių dribsnių;
2 kapsulių probiotiko arba 2 šaukštų natūralaus sojos jogurto;
(jei dedate kapsules, tuomet reikės 2 šaukštų sojos/avižų grietinėlės)
1 šaukštelio rūkytos paprikos;
pagal skonį druskos;
1/2 šaukštelio ciberžolės;
2-3 šaukštų alyvuogių ar kt. aliejaus
čili dribsnių ir česnakų granulių ar kitų mėgstamų prieskonių apvoliojimui.
Paruošimas:
Užmerkti riešutus ir palaikyti per naktį.
Ryte nusunkti, sudėti į trintuvę su mielėmis, aliejumi, probiotikais ir sojos grietinėle / sojos jogurtu, druska, rūkyta paprika ir ciberžole ir viską sutrinti iki vienalytės masės. Tik nesudeginkit trintuvų ; )
Masę sukrėsi į indą ar sūrmaišį, apibarstyti prieskoniais ir palikti bent dieną pasifermentuoti 30-40° temperatūroje (jokiu būdu ne aukštesnėje!).
Masę sukrėsi į indą ar sūrmaišį, apibarstyti prieskoniais ir palikti bent dieną pasifermentuoti 30-40° temperatūroje (jokiu būdu ne aukštesnėje!).
Be abejo, šis „sūris“ nebus „kietasis“, tačiau skoniu ir aromatu tikrai nenuvils.
Puiku skanauti tepantis ant duonos, skrebučių ar pagardinant makaronus, picas ir kitus patiekalus.
Žvėriškai skanus sūris! Skaniausias iš visų namūdiškai gamintų, kuriuos teko ragauti. Džiaugiuos, kad Ugnė šio sūrio prigamino labai daug, tad teko vaišinti, chi ;)
AtsakytiPanaikinti