Reikės:
1 stiklinės nevirtų sorų kruopų (arba 3 stiklinių virtų),
skardinės bet kokių konservuotų pupelių arba stiklinės virtų (turėtų labai tikti ir avinžirniai),
pusės saliero stiebo,
1/3 raudonosios arba kitos labiau mėgstamos paprikos,
pusės ilgavaisio agurko arba 1 didesnio trumpavaisio,
poro – pagal skonį,
skiltelės česnako,
2 šaukštų citrinos sulčių,
3 šaukštų mėgstamo aliejaus,
druskos, pipirų pagal skonį,
saujos saulėje džiovintų pomidorų (nebūtina, bet rekomenduotina),
konservuotų alyvuogių, jei mėgstat.
skardinės bet kokių konservuotų pupelių arba stiklinės virtų (turėtų labai tikti ir avinžirniai),
pusės saliero stiebo,
1/3 raudonosios arba kitos labiau mėgstamos paprikos,
pusės ilgavaisio agurko arba 1 didesnio trumpavaisio,
poro – pagal skonį,
skiltelės česnako,
2 šaukštų citrinos sulčių,
3 šaukštų mėgstamo aliejaus,
druskos, pipirų pagal skonį,
saujos saulėje džiovintų pomidorų (nebūtina, bet rekomenduotina),
konservuotų alyvuogių, jei mėgstat.
Ką daryti:
1. Išvirti sorų kruopas
pagal šias rekomendacijas. Verdant įpilti kelis lašus mėgstamo
aliejaus. Kruopoms išvirus ir kelias minutes pabrinkus, atidengti puodą
ir papurenti jas šakute. Palikti, kad atvėstų, kartas nuo karto vis
papurenant šakute, kad greičiau vėstų ir nesušoktų į vieną gumulą.
2. Kol soros vėsta, smulkiai supjaustyti porą, salierą, agurką, papriką,
alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus. Jei naudojami sausi
pomidorai (ne aliejuje) – prieš tai juos reikia kelioms minutėms
pamerkti į karštą vandenį, kad suminkštėtų.
3. Citrinos sultis sumaišyti su aliejumi, įspausti česnaką, įtarkuoti
šiek tiek citrinos žievelės. Pagal skonį pasūdyti ir įberti šviežiai
maltų pipirų.
4. Pagamintą užpilą pilti ant atvėsusių sorų ir gerai išmaišyti.
Sukrėsti soras į dubenį, sumaišyti su visomis daržovėmis. Galiausiai
suversti gerai nuvarvintas ir nuplautas konservuotas arba virtas pupeles
ir vėl atsargiai išmaišyti, kad pupelės nesusitrintų. Jeigu reikia, dar
pasūdyti ir pabarstyti šviežiai maltais pipirais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą