2014 m. balandžio 28 d., pirmadienis

Sojos ir baklažanų troškinys

Pavasarį norint atgauti jėgas ir per žiemą išnaudotus vitaminus siūlome maitintis įvairiau, vitaminingiau ir sočiau. O taip pat nepamiršti ir pabūti saulėje bei taip padidinti vitamino D kiekį savo organizmuose.

Pasišildžius saulutėje ir išalkus, rekomenduojame pasigaminti sotų troškinį su soja, baklažanais ir indiškais prieskoniais.



Jam reikės:

pusės pakelio sojos kubelių,
1 baklažano,
1 paprikos,
1 didelės morkos,
1 svogūno,
kario prieskonių,
masalos prieskonių,
čili miltelių,
juodųjų garstyčių sėklų,
kumino sėklų,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
1/2 stiklinės pomidorų tyrės,
druskos,
ryžių garnyrui (ar kito mėgstamo garnyro)

Paruošimas:

Soją sudėkite į dubenėlį, užberkite kario/masalos prieskoniais, druska, įliekite šiek tiek aliejaus, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kol išbrinks.

Nuskuskite ir stambia tarka sutarkuokite morką. Nuplauti ir supjaustyti papriką, baklažaną. Nulupti ir supjaustyti svogūną. 

Į gilią keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus. Jam pakaitus, įberti sėklų, prieskonių ir pamaišyti. Pakepinti, kol ims sklisti kvapas. 

Į keptuvę suberti ir apkepti svogūnus, tada suberti ir uždengus ~5 minutes patroškinti morkas. Suberti nusunktą soją ir pakepinti viską atidengtoje keptuvėje dar ~5 minutes, kol išgaruos perteklinis skystis. Tada suberti papriką, baklažaną, įberti druskos, viską gerai išmaišyti ir patroškinti uždengus 5 minutes. Po to supilti pomidorų tyrę, išmaišyti ir palikti troškintis iki 10 minučių.

Skaniausia valgyti su ryžiais.

Mėgstantiems švelnesnį skonį - į troškinį galite įpilti sojos/avižų grietinėlės.

2 komentarai: